fbpx

Održano prvenstvo Hrvatske 2018. za judaše i judašice

Zagreb…

Veliki favoriti nisu razočarali, oduševio 40-godišnji povratnik Hrvoje Panžić

prvenstvo Hrvatske– Najujednačenija je svakako bila muška do 90 kilograma, u kojoj je Denis Beljić uzeo zlato, dok je prva priča Hrvoje Panžić, koji se sa 40 godina vratio nakon otprilike pet godina i pokazao da se može uz disciplinu i volju. Kod žena je bilo zanimljivo finale do 57 kilograma, u kojem je Tena Šikić tukla Ivu Oberan, dok je u kategoriji do 63 kg iznenađenje napravila Katarina Krišto svladavši Luciju Babić u finalu – rezimirao je izbornik muških reprezentacija Dean Ilić.
Prvenstvo Hrvatske 2018. za judaše i judašice održalo se u Zagrebu (Sutinska vrela), a osim potvrde velikih favorita, u nekoliko kategorija je bilo ugodnih iznenađenja, kao i reprezentativnih dvoboja. Podijeljeni u po sedam muških i sedam ženskih kategorija, judoke iz 32 hrvatska kluba tražili su put prema vrhu. Veliki favoriti, poput Barbare Matić (do 70 kg), Zlatka Kumrića (do 100 kg) i Marka Kumrića (preko 100 kg), potvrdili su očekivanja. Zato je bilo uzbuđenja u drugim kategorijama.
Karla Prodan (do 78 kg) je odradila odličan povratnički turnir, a Ivana Maranić je odradila pametnu borbu u finalu s Ivanom Šutalo i pokazala kako u kategoriji preko 78 kg imamo kvalitetu. Dominik Sumpor odradio vrhunski i iskoristio Družetinu ozljedu (za dva tjedna bi trebao biti natrag), a Klačar je iznenadio Azinovića u kategoriji do 66 kg.

Foto: Press – Tino Marić (HJS)