fbpx

3. sezona serije Velečasni Brown

Od 31. siječnja Velečasni Brown

Doma TV od nedjelje, 31. siječnja u jutarnjem terminu počinje s prikazivanjem treće sezone britanske dramske serije Velečasni Brown. Mark Williams u ulozi zagonetnog svećenika s iznimnom sposobnošću rješavanja zločina vraća se na male ekrane s novim slučajevima u ovoj izvrsnoj seriji utemeljenoj na pripovijetkama G. K. Chestertona.

velečasni

Serija u deset nastavaka gledatelje vodi u zagonetni svijet svećenika s iznimnim darom za rješavanje zamršenih zločina. Radnja je smještena u Engleskoj 1950-ih, gdje se nalazi suštinsko englesko ladanje urešeno seocima, ruralnim župnim crkvama i velikim ladanjskim kućama. U svakoj epizodi, velečasni Brown istražuje zločin na sebi svojstven način, vodeći se intuicijom i psihologijom te tako otkriva mračne tajne zločinaca i istinu koja se krije iza svakog slučaja. Nakon što je godinama slušao ispovijedi svojih župljana, velečasni Brown naučio je kako funkcioniraju umovi zločinaca. Nesvakidašnjem svećeniku u svakoj epizodi pomažu tajnica župe gđa McCarthy, glamurozna članica društva Lady Felicia Montague i njezin vozač Sid Carter.

U trećoj sezoni Brown uplete se u poslove tajne službe MI5, što dovede Lady Feliciju u kompromitirajući položaj i postavlja se pitanje hoće li ona izdati svog prijatelja. Sid odlazi na tajni zadatak u sjemenište pronaći ubojicu, a gđa McCarthy mora se pozabaviti skupinom nomada kad jednog mještanina pronađu mrtvog. Stari neprijatelj Flambeau upusti se u odvažnu krađu umjetnina te kani poravnati stare račune uz pomoć svećenika i njegovih prijatelja. Na kraju, jedan se bjegunac skrije u crkvi u potrazi za pomoći. Velečasni Brown zapanji se kad shvati da je čovjek u ispovjedaonici zapravo inspektor Sullivan kojeg traže zbog ubojstva.

Foto: Press