fbpx

Sudar Percussion i Matej Meštrović u Slavici!

Sudar u Slavici…

Sudar PercussionDan nakon svečanog otvaranja 65. Dubrovačkih ljetnih igara, u petak 11. srpnja, udaraljkaški ansambl Sudar Percussion uz pratnju Mateja Meštrovića na glasoviru nastupit će u 22,30 sati u ljetnom kinu Slavica.
Publika će uživati u jedinstvenoj zabavnoj večeri u Slavici koja će započeti projekcijom tridesetominutnog glazbenog dokumentarca redatelja Arsena Oremovića o snimanju albuma ‘Eat suite‘ spomenutih umjetnika u dvoru Sveti Križ Začretje Slavicau Hrvatskom Zagorju, nakon čega će Sudar Percussion i Matej Meštrović zacijelo publiku dići na noge kompozicijama s njihovog zadnjeg albuma ‘Eat suite’, a očekivano vrijeme početka koncerta su 23,00 sata. Jedinstvene skladbe naziva ‘Paprikash’, ‘Barbicue’, ‘Baklava’s dance’ i druge opisane su u hrvatskim medijima kao maštovite, razigrane i duhovite.
Matej Meštrović spada među najsvestranije hrvatske umjetnike, uspješan je glazbenik i jedan od najutjecajnijih aktivnih skladatelja klasične glazbe. Sa Sudar Percussion ansamblom koji okuplja neke od najboljih udaraljkaša regije, Meštrović je stvorio potpuno novi glazbeni pravac – pravo malo čudo ukusnog, lucidnog i intrigantnog kombiniranja sastojaka iz klasične, jazz, rock, pop i etno glazbe. Na njegovom youtube kanalu dostupni su audio zapisi skladbi sa spomenutog ‘Eat suite’ albuma.

Foto: Press