fbpx

Poziv na natječaj Izložba: Travno – život i transformacije

Povodom Dana Travnog: Travno – život i transformacije

– Dragi naši sugrađani, dragi susjedi, i ove godine spremamo se obilježiti Dane Travnog! Hoće li to biti moguće i kako, nitko ne može sa sigurnošću znati. I lani smo vjerovali da samo nakratko odgađamo naša druženja. Ipak, valja nam se pripremati i vjerovati da ćemo se podružiti i u pozitivnom raspoloženju pridonijeti duhu kvartovskog zajedništva. Ono što sigurno možemo je ovjekovječiti naš kvart fotografijom. I prirediti, makar i „on line” izložbu o Travnom – pozivaju organizatori.

Travno

Stoga Vas pozivamo da fotografirate! Vedute, ljude, zanimljive situacije, lijepe ali i one druge – manje lijepe. Uhvatite objektivom trenutak Vaše stvarnosti ili vizije. Pošaljite poruku fotografijom!

Travno

Potražite u Vašim fotoaparatima ili mobitelima neke dojmljive ili intrigantne prizore iz prošlogodišnjeg, protresenog i coronom opustošenog kvarta. Možda ste kamerom zabilježili ponešto i prije toga, dok su druženja na boćalištima ili uz šah bila Vaša svakodnevica. Možda nam fotografije iz vremena kada se gradila Mamutica i kada su se gradili životi obitelji u ovom naselju, stvarala prijateljstva i susjedske družbe ispričaju neku novu priču o Travnom. Fotografirajte, skenirajte, i pošaljite nam! Stručno povjerenstvo odabrat će radove za ovogodišnju virtualnu izložbu, a najuspješnije uvrstiti u bazu budućih kvartovskih izložbi.

Teme:
1. Živjeti u Travnom
2. Covid refleksije,
3. Nekad i danas

PROPOZICIJE NATJEČAJA:

1. Sudjelovati mogu stanovnici i bivši stanovnici Travnog, stanovnici susjednih naselja, ali i cijelog Zagreba, te svi gosti i slučajni prolaznici.
2. Svaki učesnik može poslati najviše 6 originalnih fotografija u digitalnom formatu (jpg, jpeg), rezolucije za tisak (300 dpi), minimalnih dimenzija: 10 x 15, ili 16 x 20 cm.
3. Krajnji rok za elektronsku predaju digitalnih fotografija je 15. travnja 2021.
4. U nazivu datoteke digitalne fotografije potrebno je napisati ime i prezime autora/ice, temu, naslov (ukoliko postoji naziv fotografije) ili redni broj, godinu nastanka.
5. Uz fotografije poslati ispunjenu prijavnicu s potpisanom izjavom o pravima za objavljivanje, odnosno izlaganje.
6. Digitalne fotografije i prijavnicu s izjavom treba dostaviti u jpg ili jpeg formatu na e-adresu [email protected] s naznakom: “Za natječaj – Izložba: Travno – život i transformacije”

Foto: Press – Ivan Špoljarec