fbpx

Drama Tri zime Tene Štivičić gostovala u Izraelu

Tel Aviv…

Tri zimeNagrađivana predstava Tri zime Tene Štivičić u režiji Ivice Buljana, s golemim je uspjehom prvi put gostovala u Izraelu, otvorivši 9. međunarodni kazališni festival Hanoch Levin u Tel Avivu, koji se održao u najvećemu i najmodernijemu izraelskom dramskom kazalištu Cameri. Predstava je u sklopu festivala izvedena 6. i 7. prosinca.
Riječ je o festivalu koji ugošćava istaknuta suvremena i klasična ostvarenja najvećih kazališnih kuća iz cijeloga svijeta. Ove su se godine na tome festivalu u Tel Avivu, uz Dramu zagrebačkoga HNK, predstavila kazališta iz Engleske, Njemačke,Slovačke, Rusije, Amerike i Gruzije. Tri zime izazvala je oduševljenje gledatelja, a tamošnji tisak je s velikim odobravanjem i razumijevanjem pisao o izvedbi.
Tri zimeDrama Tri zime praizvedena je krajem 2014. u National Theatreu u Londonu, na jednoj od najznačajnijih europskih pozornica, a Tena Štivičić hrabro je predstavila prijelomne trenutke svoje osobne i hrvatske povijesti engleskoj publici koja ju je prepoznala na mnogo širemu planu od uskoga teritorijalnog konteksta, o čemu svjedoče odlične kritike i brojne preporuke. Drama Tri zime je u New Yorku osvojila The Susan Smith Blackburn Prize, uglednu nagradu s dugom tradicijom koja se dodjeljuje dramatičarkama koje pišu na engleskome jeziku. A u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu predstava ‘Tri zime‘ premijerno je izvedena u travnju ove godine.

Foto: Press