fbpx

U Arheološkom muzeju: U potrazi za istinom

Zagreb…

Multimedijska izložba U potrazi za istinom

U potrazi za istinomDanas, 5. rujna 2019. u 20.00 sati, u Arheološkom muzeju u Zagrebu održat će se otvorenje multimedijske izložbe U potrazi za istinom.
Multimedijska izložba U potrazi za istinom govori o izgradnji zagrebačkog Donjeg grada u razdoblju od izbijanja građanskih revolucija 1848. do početka 1. svjetskog rata 1914. godine. Prateći razvoj grada Zagreba u drugoj polovici 19 stoljeća autor propituje sličnosti s aktualnim zbivanjima u kulturnoj politici, umjetnosti i obrazovanju. Virtualnom šetnjom na mrežnim stranicama izložbe prezentirana je 21 gradska točka.
Izložba U potrazi za istinom dio je istoimenog projekta koji se provodio se od 1. rujna 2018. do 31. kolovoza 2019. godine, sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta bio je razvoj kreativnosti osoba starijih od 54 godine.
Izložba je postavljena na dvije lokacije, osim u Arheološkom muzeju u Zagrebu, izložba je postavljena u razdoblju od 30. kolovoza do 15. rujna u Centru za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka, Zagreb.
Nositelj projekta je Centar za kulturu Trešnjevka, partneri su Arheološki muzej u Zagrebu i Telecentar. Ukupna vrijednost projekta je 652.892,05 kuna od čega 554.958,24 kuna sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija radionica sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Centra za kulturu Trešnjevka.
Izložba U potrazi za istinom u Arheološkom muzeju u Zagrebu otvorena je do 15. rujna 2019. godine.
Autor izložbe: Žarko Čižmar.

Foto: Press