fbpx

Vina svijeta – o vinskim znalcima i ljubiteljima dobre kapljice

HRT…

Vina svijetaU subotu na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u 20.00 sati počinje prikazivanje dokumentarne serije Vina svijeta. Matthew Goode i Matthew Rhys glavni su junaci nove serije o najzanimljivijim vinima svijeta, vinskim znalcima i ljubiteljima dobre kapljice, a gledatelji će imati prigodu upoznati i neke od najboljih svjetskih kuhara. Serija je snimana na prekrasnim odredištima diljem svijeta te nudi ponešto za svakoga ljubitelja dobroga vina koji želi saznati nešto više o tome božanskom piću.
Vina svijetaU prvome od trinaest nastavaka Matthew Goode i Matthew Rhys napuštaju svoju vilu smještenu na brežuljcima Umbrije i kreću put Toskane kako bi prisustvovali utrci s bačvama i kušali vino koje proizvodi Dora. Stručnjak za vino Joe Fattorini odlazi u Južnu Afriku u želji da sazna je li omiljeno piće Napoleona i Charlesa Dickensa odoljelo zubu vremena. Vrhunski kuhar Brad McDonald otkriva koje mu je omiljeno vino i priprema jelo s kojim se ono najbolje slaže. Gledatelji će moći doznati i što je zajedničko vinu koje proizvodi tetovirani panker iz Australije i onome iz Château Margauxa, jednoga od najboljih vinograda na svijetu.
Dokumentarnu seriju Vina svijeta bit će moguće pogledati i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press