Žarko Potočnjak i Miro Čabraja kao djed i unuk
By redakcija On 20 ožu., 2018 At 01:29 PM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

Predstava Djed i Karlo premijerno u Trešnji – Žarko Potočnjak i Miro Čabraja kao djed i unuk

Žarko Potočnjak, Miro Čabraja– Tekst za predstavu je nastao sasvim spontano, na putu prema Beogradu, namjenski za profesora Žarka Potočnjaka koji će skupa sa mnom nastupiti u ovoj predstavi, te nakon skoro trideset godina ponovno zaigrati za najmlađu publiku kao Djed – rekao je redatelj predstave Miro Čabraja.
Mladenački duh i životno iskustvo, naizgled nespojivo, uspio je spojiti glumac Miro Čabraja u predstavi Djed i Karlo koja će premijerno biti izvedena 22. ožujka 2018. godine u kazalištu Trešnja.
Već drugu sezonu za redom, u sklopu programa Četvrtak u Trešnji, mladi profesionalni umjetnici imaju priliku predstaviti publici svoje umjetničke projekte u večernjim terminima u Trešnji. Upravo u sklopu tog programa u Trešnji će se 22. ožujka održati premijera predstave Djed i Karlo u režiji mladog glumca Mire Čabraje.
Žarko PotočnjakPredstava govori o odnosu djeda brodograditelja i dvanaestogodišnjeg unuka Karla. Obojica su se u određenim trenutcima života našli u ljubavnim i prijateljskim problemima. Iskusni Djed savjetuje unuka, unuk savjetuje djeda i tako dolaze do zaključka da se prijateljstvo gradi, da ono ne nastaje preko noći. Karlo osvaja Majino srce, a Djed brigu brine kako iznenaditi baku za 50-tu godišnjicu braka, u čemu mu kreativnim idejama pomaže unuk Karlo.
Kao i na dosadašnjim predstavama mladog glumca, radi niz umjetnika poput bivše primabalerine i prvakinje Baleta HNK Almire Osmanović, savjetnice za jezik Đurđe Škavić, mlade kostimografkinje Tee Bašić, scenografkinje Deniss Grgić, glazbenika Igora Drvenkara, savjetnice za dječju psihologiju Antonije Ćosić, autora plakata Frana Oršanića i fotografa Bože Stipovića.
Predstava je namijenjena djeci starijoj od pet godina i njihovim roditeljima, a može se besplatno pogledati u kazalištu Trešnja u četvrtak, 22. ožujka u 20,00 sati. Zbog ograničenog broja mjesta pošaljite upit na Facebook stranici kazališta Trešnja. Nakon predstave,za sve zainteresirane, održat će se radionica Balonijada u prostorima kazališta.

Foto: Press

comment closed