fbpx

I živjele su sretno demistificira život prinčeva

Velika Gorica…

Tematska večer: Burne dvadesete, ali bez prohibicije

I živjele su sretnoScena Gorica donosi pravu prosinačku poslasticu – nakon čak četiri godine od premijere urnebesne komedije ‘I živjeli su sretno’ i momačke večeri Trnoružičinog princa, gledatelji će moći zaviriti i na Trnoružičinu djevojačku zabavu. Jeleni Hadži-Manev koja utjelovljuje Trnoružicu tako će se na daskama Scene Gorica na premijernoj izvedbi predstave ‘I živjele su sretno…?‘ u petak, 2. prosinca 2016. godine pridružiti Doris Pinčić Rogoznica u ulozi Snjeguljice, Mia Krajcar kao Pepeljuga te Selma Mehić u ulozi Bezimene. I dok su momke na sceni zamijenile djevojke, prokušana autorska ekipa ostala je ista – redateljsku palicu ponovno je preuzela kazališna redateljica Frana Marija Vranković, tekst je djelo dramske spisateljice Nine Horvat, a za scenografiju je zaslužna scenografkinja Marta Crnobrnja. Autorskoj su se ekipi pridružili kostimografkinja Katarina Radošević Galić te glazbenici Luka Ivoš i Ivan Čaće.
I živjele su sretnoTrnoružičina priča poznata je svima – nakon što je spavala stotinu godina, probudila se i ugledala svog princa iz bajke. Nije prošlo mnogo vremena, a on je postavio pitanje svih pitanja, pale su zaruke i odlučili su se vjenčati. No, je li to zaista prava ljubav? Odgovaraju li si njih dvoje baš tako savršeno, onako kako bajka tvrdi? Postoji li uopće princ na bijelom konju i što o svemu imaju za reći druge princeze? Odgovore na ta, ali i brojna druga pitanja gledatelji će saznati na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi koju joj je organizirala njezina vjenčana kuma Pepeljuga, a na nju pozvala i ostatak ekipe – Snjeguljicu i Bezimenu suprugu princa, koji se zabunom oženio njome, umjesto Malom Sirenom. S obzirom na to da je, još uvijek gospođica Trnoružica prespavala gotovo cijelo 20. i početak 21. stoljeća, na djevojačkoj će joj ostale princeze kroz tematsku večer, radnog naslova ‘Burne dvadesete, ali bez prohibicije’ pokazati što je sve propustila, ali i otkriti detalje iz svojih života. Tako će gledatelji saznati kako Pepeljuga vodi život u izobilju, kako se Snjeguljica nosi sa životom bez sedam patuljaka, Bezimena s nikad prežaljenim duhom Male Sirene te kakve im sve probleme stvaraju njihovi dragi kraljevski muževi.
Premijera ove komedije, koja se ne preporučuje mlađima od 15 godina, zakazana je 12. prosinca 2016. u 20 sati u Dvorani Gorica POU Velika Gorica.

Scena Gorica, Sezona: 2016. / 2017.
Nina Horvat: I ŽIVJELE SU SRETNO…? (15+)
Režija: Frana Marija Vranković
Scenografkinja: Marta Crnobrnja
Kostimografkinja: Katarina Radošević Galić
Glazba: Ivan Čaće, Luka Ivoš
Glume:
Trnoružica: Jelena Hadži Manev
Snjeguljica: Doris Pinčić Rogoznica
Pepeljuga: Mia Krajcar
Bezimena: Selma Mehić
Oblikovatelj svjetla: Damir Sirotić
Oblikovatelj zvuka: Goran Stanilović

Foto: Press