Novi putopisni serijal A. Buče Stani v Zagorju na malim ekranima
By redakcija On 14 ožu., 2020 At 10:20 AM | Categorized As Film, Kultura | With 0 Comments

Na HRT…

Od 15. ožujka na HTV-1 Stani v Zagorju

Stani v ZagorjuNakon uspješnog putopisnog serijala Stani u Lici koji je bio osvježenje na javnoj televiziji, autorica i redateljica Andrea Buča i njezina snimateljska ekipa kreću u nove pohode. Avantura se ovaj put događa u Zagorju u serijalu Stani v Zagorju. Buča će nas u svom prepoznatljivom stilu upoznati sa Zagorcima i njihovim običajima, prošetat će kroz bogatu povijest, otkrit će nam dvorske tajne, i ispričati zašto su zagorski bregi vrijedni dolaska. Autorica je još jednom pred Stani v Zagorjuobjektiv stavila likove čija pojava plijeni pažnjom, a čija priča opisuje život na zagorski način.
Regija je to zanimljive prošlosti – krapinski neandertalci, vrhunski umjetnici, voljeni vođe i buntovnik koji je ušao u legendu. Zagorje je bilo utočište hrvatskog plemstva i druga linija obrane od najezde Turaka, otuda raskošni dvorci, kurije, perivoji, crkve i kapelice gotovo na svakom bregu. A koliko brega toliko i termalnih izvora. Kontrastno je Zagorje: poduzetnici i kmetovi, popevke i punkeri, zaprežna kola i oktanski sportovi, žganci i šampanjci. Svima je zajedničko – pojesti, popiti i našaliti se!
U četrdeset dana snimanja ekipa serijala Stani v Zagorju obišla je bajkovite brežuljke, dvorce, kleti i dvorišta. Kako je tudum zamijenilo vrhunsko vino, te da su Zagorci druželjubivi, veseli i pristupačni, gledatelji će vidjeti u osam epizoda novog serijala “Stani v Zagorju” nedjeljom navečer na HRT-1, od 15. ožujka u 20:40 na Prvom programu Hrvatske televizije.

Foto: Press – Sanjin Kaštelan

comment closed