Amira Medunjanin: S damarom se rađamo; ili ga imaš ili nemaš!

Koncerti…

Amira Medunjanin– Kažu da se s damarom rađamo; ili ga imaš ili nemaš! Ali, ja ipak mislim da ga svi imamo negdje duboko u sebi i da ga samo prava ljubav može probuditi – pojašnjava Amira Medunjanin.
Cijenjena sarajevska umjetnica Amira Medunjanin nastupa u Čakovcu u petak, 21. travnja u Centru za kulturu, a dan kasnije, u subotu, 22. travnja u Ivanić-Gradu u Pučkom otvorenom učilištu.
U interpretaciju Amire Medunjanin čovjek se jednostavno zaljubi. Nebitno je volite li sevdah ili ne, jer Amira toliko pozitivno zrači da je to nemoguće ignorirati, a povrh toga ima onu fantastičnu mogućnost da s istim žarom nastupa na velikim svjetskim scenama, ali i onim manjim, lokalnim.
U pratnji svojih stalnih suradnika, vrhunskih instrumentalista, ovog će puta nastupati na intimnijim koncertima u Čakovcu i Ivanić- Gradu te predstaviti novi studijski album ‘Damar’ (Aquarius Records, 2016.).
Pjesmama s novog albuma ‘Damar’, iznova je posegla za vrelom sevdaha – bilom bosanske glazbe – oživljavajući novim aranžmanima pjesme predaka. Po prvi put u svoju umjetničku paletu uvrstila je i dvije nove, autorske skladbe.
Amira MedunjaninAlbum je najavljen pjesmama ‘Pjevat ćemo šta nam srce zna’ i ‘Damar’ po kojem je njezin, peti po redu, album i dobio ime. Damar je životna snaga, strast za životom, ukratko, damar je ono što čini razliku između ‘biti živ’ i ‘živjeti’.
– Kažu da se s damarom rađamo; ili ga imaš ili nemaš! Ali, ja ipak mislim da ga svi imamo negdje duboko u sebi i da ga samo prava ljubav može probuditi – pojašnjava Amira Medunjanin.
Album ‘Damar’ Amira je krajem prošle godine premijerno predstavila u dupkom punoj zagrebačkoj dvorani Lisinski, dvorani koju je već dva puta ispunila publikom željnom esencije života.

Ulaznice:
Čakovec, Centar za kulturu – petak 21.4. u 20 sati
80,00 kuna / na dan koncerta 100,00 kuna (u prodaji na blagajni Centra za kulturu Čakovec, Trg Republike 3, Čakovec)
Ivanić-Grad, Pučko otvoreno učilište – subota 22.4. u 20 sati
od 80,00 do 100,00 kuna
link: http://ticketshop.hr/hr/e/amira-medunjanin/1223/ (u prodaji i na blagajni Pučkog otvorenog učilišta, Moslavačka 11, Ivanić-Grad)

Foto: Press – Edvin Kalić