fbpx

Anita Malenica ima svoj politički talk show!

‘S Anitom aktualno’…

Politička novinarka Anita Malenica od sljedećeg tjedna započinje s emitiranjem programa svoje novoosnovane produkcijske kuće Alpha info na zagrebačkoj Z1 televiziji, a prva epizoda njezinog društveno-političkog talk showa ‘S Anitom aktualno‘ premijerno će se emitirati u ponedjeljak 6. siječnja u 20 sati!
Anita MalenicaDonedavna direktorica korporativnih komunikacija tvrtke Klemm sigurnost i nekadašnja novinarka Večernjeg lista i Slobodne Dalmacije, odluku o povratku u novinarstvo donijela je nakon što je na prošlogodišnjem izdanju Weekend Media Festivala u Rovinju ušla u kategoriju 10 najboljih novinara u Hrvatskoj.
– Točno je da dvije i pol godine nisam radila u novinarstvu, a činjenicu da su me gledatelji, slušatelji i čitatelji hrvatskih medija izabrali u top 10 najpopularnijih novinara u zemlji, prevagnula je mome vraćanju novinarstvu. Shvatila sam da je upravo ta činjenica moj najveći kapital i da je novinarstvo moj istinski životni poziv i odučila pokrenuti svoju produkcijsku kuću Alpha info –  otkriva  Malenica koja u ponedjeljak u sklopu programa Z1 televizije probija led u prvom izdanju svoje emisije ‘S Anitom aktualno’.

‘Bit ćemo provokativni…’

Pred ovom britkom Anitom je veliki izazov, a kako je poznata po tome da je ‘bez dlake na jeziku’, zanimanje za njezin talk show je uistinu veliko.
– Bit ćemo provokativni i informativni, naravno, ali bez vrijeđanja jer želimo promovirati kulturu dijaloga i tolerancije koje u Hrvatskoj manjka! U svojoj ću emisiji uvijek pratiti aktualna društveno-politička zbivanja u Hrvatskoj kroz dvije forme, jedan na jedan intervjue s jednim središnjim gostom ili kroz panel diskusije u kojima će sudjelovati više sugovornika. Ono što ćemo svakako nastojati ponuditi gledateljima jednom mjesečno jest i koncept u kojem ćemo glavnog gosta koji će biti sam u studiju u prvom dijelu emisije sučeliti s dvojicom oponenata koji po njegovom uvodu ulaze u studio i pokreću diskusiju –  najavljuje Malenica s kojom je od 1. siječnja  u prostore Z1 televizije uselio i njezin mali tim Alpha info produkcije s kojim će uz svoj talk show koji će se emitirati ponedjeljkom, tijekom radnih dana u tjednu proizvoditi i emitirati još dvije emisije – emisiju o zdravlju ‘Sat za zdravlje’ i mozaičnu popodnevnu emisiju ‘Svakodnevno’.

Nove emisije

Uz istaknute emisije, Anita već najavljuje i nove emisije s kojima Alpha info na Z1 televiziji kreće već od veljače nadalje.
– Početkom veljače pokrećemo emisiju za osobe s invaliditetom pod nazivom ‘Isti smo’ koju smatram vrlo važnim segmentom našeg programa jer će emisiju uređivati i pripremati osobe s invaliditetom. Uz to, u ožujku krećemo i s novom obrazovnom emisijom  koja će se baviti temama osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja djece u Hrvatskoj, a uključit će i odgoj i obrazovanje djece s posebnim potrebama. Činjenica je da su tako važne teme o obrazovanju uistinu podzastupljene u programima nacionalnih i lokalnih televizija – istaknula je Malenica.
Brojne su je kolege iz medijskih krugova, ali i iz političkih i kulturnih krugova u državi, naglašava Malenica, ovih dana podržali i ohrabrili u novom novinarskom i producentskom početku, a jedan od naših ponajboljih i u svijetu poznatih grafičkih dizajnera Mirko Ilić njezinoj je produkciji Alpha info darovao logotip sa svojim potpisom!
O svojim ambicijama i motivima s Alpha info produkcijom progovara u svom stilu, odlučna da ostvari zacrtane ciljeve u realnim hrvatskim okvirima.
– Mi smo mala produkcija, ali inzistiramo na kvalitetnom programu koji kombinira edukativne i informativne sadržaje. Nemamo megalomanske ambicije i zadržat ćemo se u malom timu koji je realan, pun elana i posvećen prije svega proizvodnji kvalitetnog televizijskog sadržaja – zaključuje Malenica.

Foto: Press Scena.hr