fbpx

Božić s Ansamblom Lado

Lado

– Slavljenje Božića duboko je ukorijenjeno u hrvatskom narodu koji je na najljepši mogući način tekstovima i melodijama opisao čudesni betlehemski događaj. Stoga i božićni pučki napjevi zauzimaju posebno mjesto u programima Ansambla. Kada se spoje predani čuvar i interpretator hrvatske tradicije kao što je LADO s vrhunskim glazbenikom Tomislavom Mužekom, njihova izvedba nikoga ne može ostaviti ravnodušnim – rekao je Krunoslav Šokac, umjetnički voditelj Ansambla.

ansambl

Za Ansambl i njegovu publiku, prosinac je posebno i svečano vrijeme u godini jer kroz izvođenje sakralnih vokalno-instrumentalnih koncerata u gradovima diljem Hrvatske umjetnici Ansambla Lado nerijetko osjećaju neopisivu povezanost s publikom i proživljavaju duboko duhovno iskustvo.

ansambl

Iako su tradicionalni božićni koncerti ove godine otkazani, Ansambl nastavlja sa svojim online aktivnostima i donosi duh božićne radosti u naše domove. Ove im se godine u tome pridružio i proslavljeni tenor Tomislav Mužek. Iako Mužeku i Ladovim umjetnicima nedostaje susret s publikom i razmjena emocija koja se može doživjeti samo na koncertu uživo, u dvorani Ansambla Lado snimili su kratki božićni koncert koji će se moći pogledati danas, na Badnjak u 20 sati na službenom YouTube kanalu Ansambla.

Foto: Press