Spektakularni božićni mjuzikl Orašar u Lisinskom!
Piše: redakcija On 12 pro., 2015 At 08:42 AM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

OrašarKoncertna dvorana Vatroslava Lisinskog i Aplauz Teatar donose vam 14.prosinca 2015. godine s početkom u 19,30 sati veliko iznenađenje za obožavatelje glazbenog kazališta – mjuzikl ‘Orašar‘, prema motivu istoimenog baleta. Orašar je širom svijeta poznat kao spektakularna baletna predstava nastala na čudesnu glazbu Petra Iljića Čajkovskog. Dvorana Lisinski vam sada nudi i otvara novu dimenziju ovog veličanstvenog djela. U produkciji Aplauz Teatra Orašar se neće predstaviti samo plesom, pokretom ili gestom, nego će zasjati u uzbudljivoj suvremenoj kazališnoj formi – mjuziklu. S preko trideset izvođača na sceni, mjuzikl Orašar je zasigurno jedan od najvećih nezavisnih kazališnih projekata u Hrvatskoj. Predstava je namijenjena svim dobnim skupinama, od najmlađih koji priču o Orašaru tek otkrivaju, do iskusnih zaljubljenika u glazbeno kazalište.
Orašar‘Mjuzikl Orašar’ u potpunosti je hrvatski proizvod. Autori teksta, stihova i glazbe su Lana Blaće i Marko Juraga, koji je i redatelj predstave. Uz njih, autorski tim obuhvaća niz domaćih međunarodno priznatih umjetnika: Vesna Butorac Blaće, Darko Petrović, Branko Blaće… Gledatelji će zasigurno biti oduševljeni prekrasnim raskošnim kostimima te velikom produkcijom dostojnom mjuzikla i izvan granica Hrvatske. Glavni lik, Klaru, utjelovljuje Lana Blaće, a Orašara Matko Knešaurek. Uz njih se pojavljuju i Ivan Đuričić, Goran Malus, Romano Nikolić te mnogi drugi.
Uvod u priču:
Na Badnjak građani Beča kupuju posljednje poklone. Gradonačelnik Silberhaus, supruga Ana i njihovo dvoje djece , Klara i Fritz, odlaze kod urara Drosselmayera po samostojeću uru koju su ostavili na popravku. U Drosselmayerovoj radnji Klara spazi lutka Orašara, kojeg je sanjala prethodnu noć kako se pretvara u princa. Njezinu zainteresiranost za drvenog lutka (koji je zapravo začarani princ) primijeti urar i odluči ga pokloniti Klari na večeri kod gradonačelnika. Tamo su se okupili njihovi najbliži prijatelji s djecom i zabavljaju se uz pjesmu i ples. Pojavljuje se Drosselmayer s urom i posebnim poklonom za Klaru – lutkom Orašarom. Klara oduševljena poklonom nastavlja sanjariti o svom princu. Nakon večere svi gosti odlaze svojim kućama, a obitelj Silberhaus odlazi na spavanje. No, Klara se iskrada iz svoje sobe i Orašaru čita priču. Nekoliko minuta prije ponoći pokraj Klare se pojavljuje urar Drosselmayer, koji je odvodi u bajkovitu priču prema ostvarenju njezinog sna. Koga sve Klara sreće u Zemlji poklona i kakve je avanture očekuju na tom čarobnom putovanju, otkrit će naši mali i veliki gledatelji na samoj predstavi.
Dođite i doživite sa svojim najmilijima najljepšu čaroliju Božića u mjuziklu ‘Orašar’ na pozornici Lisinskog. Cijena ulaznica: 100,00 kuna; ulaznice se mogu kupiti na blagajni Lisinskog ili online www.lisinski.hr.

Foto: Press

comment closed