Denis Barta rasplakao žiri i publiku: Divan si!
By redakcija On 8 lis., 2018 At 10:50 AM | Categorized As Glazba, Kultura, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Supertalent…

Denis BartaDenis Barta, natjecatelj je showa Supertalent čiji će se talent, nastup i sama životna priča zasigurno pamtiti, a posebno će ga pamtiti žiri i publika u studiju koji nisu mogli suspregnuti suze od jakih emocija koje je njegov nastup izazvao. Naime, Denis je 20-godišnji mladi glazbenik iz Sarajeva s epilepsijom, autizmom i sljepoćom od rođenja. Njegova bolest onemogućuje mu da koristi ruke, pa tako Denis bez svoje obitelji nije u mogućnosti obavljati radnje poput hranjenja, pranja zubi, no ono što on može i čini s takvom nevjerojatnom lakoćom je – sviranje. Za svoj nastup na Supertalentu Denis je odabrao pjesmu Olivera Dragojevića, ‘Oprosti mi pape’ i potaknuo lavinu emocija.
Maja Šuput– Toliko si me dirnuo da sam plakala cijelo vrijeme! Toliko te volim da ti ne mogu opisati, bio si divan! – poručila mu je Maja Šuput koja se grcala u suzama tijekom cijelog nastupa, a Martina je komentirala:
– Tvoj mentalni sklop, tvoj način razmišljanja, tvoj način komunikacije meni govori da si ti jedno potpuno drugačije biće u odnosu na nas, na jednom potpuno višem, plemenitijem, raskošnijem nivou. Ja sam sigurna da je u ovom trenutku mami i tati najteže biti spona i karika između jednog načina života i ovog drugačijeg, bogatijeg načina života kojega živi Denis – rekla je Martina Tomčić.
Davor je kazao kako su nas Denis i njegov otac podsjetili na neke zaboravljene ili zapostavljene vrijednosti ljudskog duha.
– Moram to reći, kod nas u Hrvatskoj ljudi vole kukati, cviliti i pričati da im je teško, a da se realno nisu ni sreli s pravim preprekama ili poteškoćama. Vi ste za mene istinska snaga ljudskog duha koja može pobijediti sve prepreke, koja se može veseliti životu! – dodao je, a Janko je zaključio:
– Ovakav trenutak je poanta showa! Denis komunicira život kroz glazbu i to je nešto iznad svega ovoga. I ja te volim!

Foto: Press

comment closed