fbpx

Ne propustite: Djevojke u ljetnim haljinama volim

Zagreb…

Djevojke u ljetnim haljinama volim– Studio za suvremeni ples vas poziva na repriznu izvedbu predstave Djevojke u ljetnim haljinama volim, nastale prema kultnom video spotu za pjesmu Moja prva ljubav grupe Haustor – pozivaju organizatori.
Nakon premijerne izvedbe predstave Djevojke u ljetnim haljinama volim koja je otvorila 34. Tjedan suvremenog plesa u svibnju 2017. godine i odličnog prijema publike, te uspješno odigranih repriznih izvedbi, predstava će biti reprizno izvedena 20. veljače u 20.00 sati u Histrionskom domu.
Predstava se uspostavlja kao meditacija o trajanju u plesu, ali i kao istraživanje o dispozitivima plesa i razvoju plesa u zadnjih 30 godina. Gdje on sve obitava: na sceni, u galeriji, u video-radovima, tv nastupima, na ulici, napuštenim tvorničkim halama. U kojim sve formatima ples biva percipiran od strane gledatelja: većinom kao ornament, a ne kao propulzivni suvremeni medij.
Sedam plesačica izvodi različite koreografije koje postavljaju pitanje kome je ples upućen, kako se prakticira i za koga nastaje. Istovremeno, na sceni su prezentirani zvučni zapisi u kojima se raspravlja karijera Bosiljke Vujović- Mažuran te se osim činjenica iz njene karijere, mašta o mogućim potencijalima razvoja plesa u Zagrebu i Hrvatskoj.

Koreografija: Petra Hrašćanec
Dramaturgija: Saša Božić
U suradnji s plesačicama: Filipa Bavčević, Koraljka Begović, Dina Ekštajn, Ida Jolić, Martina Tomić, Nastasja Štefanić, Ana Vnučec
Kostimografija i scenografija: Ana Savić-Gecan
Glazba: Alen i Nenad Sinkauz
Audio izvedba: Bosiljka Vujović-Mažuran
Dizajn svjetla: Aleksandar Čavlek
Video promo: Sara Moritz
Produkcija: Studio za suvremeni ples, HIPP-Tsp
Producent: Branko Banković
Umjetnička voditeljica: Bosiljka Vujović-Mažuran
Ulaznice: 35 kn slobodna prodaja / 30 kn za organizirane dolaske, studente, umirovljenike i članove plesnih strukovnih organizacija
Za rezervacije i dodatne informacije: [email protected] ili telefonski: 091/4464 489

Foto: Press