fbpx

Enes Vejzović i Jadranka Đokić osvojili glavne nagrade Dana satire

Zagreb…

Ponovno ujedinjenje dviju Koreja, Enes VejzovićU organizaciji Satiričkog kazališta Kerempuh, od 5. do 21. lipnja 2018. godine održani su 42. Dani satire Fadila Hadžića, jednog od najstarijih domaćih i regionalnih festivala specijaliziranog teatra, koji okuplja najkvalitetnije satirične i komediografske predstave iz Hrvatske i susjednih zemalja.
Glavnu nagrada za mušku ulogu ‘Mladen Crnobrnja Gumbek’ osvojio je Enes Vejzović za ulogu u predstavi Joëla Pommerata ‘Ponovno ujedinjenje dviju Koreja’ u režiji Paola Magellija i izvedbi Gradskoga dramskog kazališta Gavella iz Zagreba. Glavnu nagrada za žensku ulogu osvojila je Jadranka TartuffeĐokić za ulogu u autorskom projektu Bobe Jelčića “Govori glasnije!” u režiji Bobe Jelčića i izvedbi Satiričkoga kazališta Kerempuh iz Zagreba.
Nagrada za najbolju kabaretsku predstavu, Nagradu ‘Ivo Serdar’ za ulogu najbolje prihvaćenu od publike osvojila je Anica Dobra za ulogu Milica Njegovan u predstavi Borislava Pekića “Korešpodencija” u režiji Gorčina Stojanovića i izvedbi Zvezdara teatra iz Beograda.
Nagrada ‘Sabrija Biser’ mladom glumcu za uspjelo interpretiranu ulogu karakterne komike osvojila je Petra Svrtan ulogu u autorskom projektu Bobe Jelčića „Govori glasnije!“ u režiji Bobe Jelčića i izvedbi Satiričkoga kazališta Kerempuh iz Zagreba te za ulogu u „Ponovnom ujedinjenju dviju Koreja“ Joëla Pommerata u režiji Paola Magellija i izvedbi Gradskoga dramskog kazališta Gavella iz Zagreba.
BarufeŽiri je još dodijelio Nagradu za najbolju režiju (Paolo Magelli), Nagradu za najbolji tekst (Bobo Jelčić), pet ravnopravnih glumačkih nagrada (Linda Begonja, Kristijan Guček, Marko Makovičić, Jelena Miholjević i Barbara Nola) te tri posebna priznanja. Veliku nagradu za najbolju predstavu u cjelini osvojila je predstava ‘Barufe‘ Carla Goldonija – Predraga Lucića u režiji Vite Taufera i izvedbi Gledališča Koper, Istarskoga narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula, Slovenskoga narodnog gledališča Nova Gorica, Stalnoga gledališča Trst.
Ocjenjivački sud je radio u sastavu: GORAN GRGIĆ – dramski umjetnik, nacionalni prvak, ANA PROLIĆ – dramaturginja i BOJANA RADOVIĆ – novinarka i kazališna kritičarka.

Foto: Press arhiva, Scena.hr