fbpx

Ero s onoga svijeta pod otvorenim nebom na Tomislavcu

Zagreb…

Ero s onoga svijetaUživali smo proteklih dana u prekrasnoj glazbi i odličnim izvedbama ansambala HRT-a na Trgu kralja Tomislava, a već ove nedjelje, 25. lipnja 2017. godine s početkom u 21.00 sat, nova je prilika za sve posjete festival Zagreb Classic.
Na pozornicu pod otvorenim nebom Tomislavca stižu solisti, zbor, baletni ansambl i orkestar Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu te u povodu Dana državnosti scenski izvode operu Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca u režiji Krešimira Dolenčića i pod ravnanjem maestra Nikše Bareze! Svečanost obilježavanja Dana državnosti na Trgu kralja Tomislava održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović.
Ero s onoga svijetaNajuspješnije i najpopularnije djelo Jakova Gotovca, opera Ero s onoga svijeta ne silazi s repertoara hrvatskih nacionalnih kazališnih kuća, a svojim glazbenim koloritom, bujnom orkestracijom, živahnim ritmovima i pjevnim vokalnim linijama privlači mnogobrojne slušatelje od praizvedbe do danas.
Stoga nema sumnje da će ove nedjelje 25. lipnja mnogobrojna publika ispuniti park ispod Umjetničkoga paviljona i uživati u ovoj po svemu posebnoj izvedbi opere pod otvorenim nebom.
I stoga, Zagreb Classic vas poziva:
– Nedjelja, 25. lipnja u 21.00 sat – Dođite i doživite jedinstvenu izvedbu opere Ero s onoga svijeta na najljepšoj otvorenoj pozornici grada.
Zagreb Classic – Gdje uživamo u glazbi na travi…

Foto: Press