Gala koncert ‘Četiri tenora i prijatelji’
By redakcija On 9 pro., 2016 At 12:38 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović

Gala koncertPovodom 50. obljetnice svojeg djelovanja Hrvatska liga protiv raka najavila je veliki gala koncert ‘Četiri tenora i prijatelj’ koji će se održati u KD Vatroslav Lisinski 7. veljače 2017. godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Prihod od koncerta bit će u cijelosti namijenjen Hrvatskoj ligi protiv raka i njenim budućim aktivnostima, a karte će svi zainteresirani građani moći kupiti od 12. prosinca u slobodnoj prodaji KD Vatroslav Lisinski i u diskografskoj kući Scardona.
Uz četiri tenora – Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Pecotić Peco i Marko Škugor – na gala koncertu nastupit će i Radojka Šverko, koja sljedeće godine slavi i 50. godina vlastitog rada. Zvijezdama će se pridružiti Zorica Kondža, Toni Cetinski, Nina Badrić i drugi prijatelji Hrvatske lige protiv raka.
Radojka Šverko– Iznimno mi je drago što su se velika imena hrvatske glazbene scene odazvala biti dio ovog gala koncerta, a i vjerujem kako će naši sugrađani prepoznati plemeniti cilj te kupiti karte i podržati rad naše Lige koja se već pedeset godina bori za poboljšanje onkološke zaštite u Hrvatskoj. Liga uvijek gleda prema budućnosti pa tako već sada planiramo nove javnozdravstvene akcije u 2017. godini, a ovaj koncert u veljači bit će kruna našeg dosadašnjeg djelovanja – rekao je prof.dr.sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.
– Uslijed borbe protiv raka u svijetu godišnje umre 7 milijuna ljudi. Zahvaljujući pametnim lijekovima i novim metoda liječenja, kao i ranom otkrivanju bolesti utječe se na preobrazbu bolesti s malim postotkom preživljenja u kronične bolesti s kojima je, držeći ih pod nadzorom, moguće kvalitetno živjeti. Edukacija stanovništva, pravovremeni pregledi kao i tjelesna aktivnost, zdrava Gala koncertprehrana, kontrola tjelesne težine te nepušenje utječu na sprečavanje bolesti. Pozdravljam sva javna događanja poput ovog koncerta koji za cilj imaju jačanje svijesti o borbi protiv raka, jer ovo je borba u kojoj svi moramo biti ujedinjeni – izjavio je dr.sc. Tomislav Madžar, organizator koncerta, član predsjedništva Lige i posebni savjetnik Predsjednice RH za zdravstvo i sport.
Hrvatska liga protiv raka najstarija je civilna udruga u ovom dijelu Europe. Tijekom svojih 50 godina postojanja pokrenula je i organizirala brojne javnozdravstvene akcije kao što su utrka Terry Fox Run, Dan mimoza, Dan narcisa, Dan dojki, Movember – Brkati studeni, a sve s ciljem osvješćivanja građana o važnosti prevencije zloćudnih bolesti i brige za vlastito zdravlje.
I u narednim godinama Liga planira djelovati jednako aktivno i društveno odgovorno te zajedno s nadležnim institucijama raditi na projektima koji će imati za cilj smanjenje pojavnosti i umiranja od karcinoma u Hrvatskoj.

Foto: Press

comment closed