fbpx

Glazbena škola u Varaždinu online

Varaždin…

Glazbena škola– U želji da vam prikažemo da iako odvojeni i dalje možemo zajedno muzicirati, donosimo vam video razglednicu nastalu u suradnji s Foto agencijom Sjever, jedan mali uvid u online Glazbenu školu u Varaždinu, a iz varaždinske Glazbene škole nam poručuju kako ćemo uskoro moći ponovno uživati u zvucima glazbe i projektima koje su nam pripremili, a vjerujemo kako nam pripremaju i nešto što će popratiti i novu kampanju Stožera #ostanioodgovoran – poručuje Glazbena škola u Varaždinu.
Iako online nastava nije novina u srednjoškolskim obrazovnim institucijama, ipak je potpuno oslanjanje na informacijsku i komunikacijsku tehnologiju u provedbi nastave na daljinu svojevrstan izazov prvenstveno za učenike i profesore, ali i za roditelje. Glazbene škole u kojima se nastava odvija na, rekli bismo malo drugačiji način, tu su se našle pred dodatnim izazovom. Kako učenicima zamijeniti individualnu nastavu instrumenta onom preko zoom- a ili neke druge aplikacije, kako održavati probe orkestra ili zbora? To su bili tek neki od nazovimo ih problema, koji su se našli pred ravnateljima i profesorima glazbenih škola. Učenici koji su bili naviknuti na redovita nastupanja na koncertima i produkcijama, sada su odjednom ostali uskraćeni za taj dio svog umjetničkog izražaja. Ipak, i u uvjetima nastave na daljinu, vrijedni su učenici i nastavnici prepoznali priliku koju pružaju medijski alati te su odlučili pomoću njih pokazati što su kroz ovo vrijeme naučili. U želji da naučeno podijele s publikom, nastavnici su svojim učenicima odlučili pružiti mogućnost online produkcija, druženja i koncerata. Kako bi se prilagodila novonastalim uvjetima rada, Glazbena škola u Varaždinu svoju je koncertnu djelatnost preselila na YouTube kanal škole, a na njemu ćete zasigurno moći pronaći i snimke svih aktera ovog video uratka.
Da im sada postavimo pitanje koje se ovih dana često čuje, da li bi se vratili u školske klupe, vjerujemo kako bi svi odmah bili istog mišljenja, jer svima im nedostaju prijatelji, instrumenti i svakodnevno druženje. Ali isto tako, svi su nam oni, od onih najmlađih koji pohađaju predškolske programe pa do maturanata, još jednom pokazali koliko su kreativni i u jednoj potpuno nepoznatoj situaciji, onoj koja ih je na jedno duže razdoblje odvojila od svega na što su ranije bili naučeni. Tako da su za kraj kampanje #ostanidoma odlučili i drugima pokazati kako je to kad odjednom glazbenu školu pohađaš kod kuće.

Foto: Press