Od ponedjeljka, 3. kolovoza, hvaljeni Nestali ponovo na HTV-1
By redakcija On 30 srp., 2020 At 09:34 AM | Categorized As Film, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Dramska serija Nestali rema scenariju Joška Lokasa i u režiji Kristijana Milića

NestaliHrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 3. kolovoza u 20.05 sati na svom Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) ponovo prikazuje hvaljenu domaću dramsku seriju Nestali, nastalu prema scenariju Joška Lokasa i u režiji Kristijana Milića.
“Nestali” je serija od četiri povezane epizode o šestorici hrvatskih vojnika, koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije ograničenog zahvata, ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje jedinice. Jednim će nepromišljenim, ali odlučnim potezom pretvoriti svoj povratak na hrvatski teritorij u nemoguću misiju. Daleko od glavnih ratnih sukoba, pokušavaju pronaći put kući, te svjedoče o životu koji su ostavili iza sebe, ali i razmišljaju o budućnosti koja ih čeka kada rat završi…
Nestali progovaraju o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata. Likovi šestorice glavnih junaka inspirirani su stvarnim osobama, koji su umjesto fakulteta odabrali rat. U ratu su postali svjesni važnosti prijateljstva, žrtvovanja i ovisnosti o prvome do sebe. Priča je to o ljudima koji nisu kalkulirali kada je trebalo braniti domovinu.
Glavne uloge: Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Marko Cindrić, Filip Križan, Vedran Živolić
Ostale uloge: Sandra Lončarić, Marinko Prga, Tarik Filipović, Marija Škaričić, Nikša Butijer, Enis Bešlagić, Enes Vejzović, Mladen Čutura, Mirela Brekalo, Rada Mrkšić, Roko Sikavica, Anja Matković, Sementa Rajhard, Jasmin Mekić, Mijo Kevo.

Foto: Press

comment closed