fbpx

Početak sezone ispred HNK u Zagrebu: Ljubav i zloba

Zagreb…

Opera Ljubav i zloba je samo jedna u nizu nastupa na otvorenom koje, u sezoni koja je pred nama, očekuju naše gledatelje – poručuju iz HNK u Zagrebu

Ljubav i zloba– Nastankom te opere Hrvati su postali (nakon Nijemaca i Rusa) treći narod u Europi s vlastitom nacionalnom operom, te je njome Vatroslav Lisinski utro put novim generacijama hrvatskih opernih skladatelja. Rijetko je izvođena i slabije je poznata široj hrvatskoj javnosti a na koncertu 7.rujna solisti, zbor i orkestar Opere HNK izvest će dijelove opere Ljubav i Zloba te približiti ovo vrijedno djelo publici – rekao je dirigent Ivan Josip Skender.
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu započinje sezonu slavljem 200. godišnjice rođenja skladatelja Vatroslava Lisinskog.
Pravo iznenađenje očekuje sve koji 7. rujna 2019. godine u 20.00 sati dođu ispred HNK u Zagrebu gdje će solisti Opere, zbor i orkestar HNK u Zagrebu nastupiti u koncertnoj izvedbi opere Ljubav i zloba.
– Opera Ljubav i zloba je samo jedna u nizu nastupa na otvorenom koje, u sezoni koja je pred nama, očekuju naše gledatelje – poručuju iz HNK u Zagrebu.

Foto: Press