Janko Popović Volarić: Ispunila mi se velika želja!
By Gordana Malašić Lazić On 8 srp., 2017 At 12:04 PM | Categorized As Film, Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Samo za Scenu…

Sjajan glumac u odličnim predstavama – od Egzorcizma do Igre u dvoje

Janko Popović VolarićU posljednje vrijeme Janko Popović Volarić igra teške, slojevite, snažne i upečatljive uloge, a jedna od tih je i uloga u predstavi ‘Egzorcizam‘. Janko u predstavi igra svećenika, koji provodi obred egzorcizma.
– Nadao sam se takvim ulogama. Stjecajem okolnosti prvo sam se našao u serijama, i to se dugo držalo i zaredalo. Nadao sam se ovakvim ulogama i čekao sam ih. Sad su se dogodile te mi se time ispunila velika želja – kazao je Janko za portal Scena.hr.
EgzorcizamDodaje kako je tema predstave ‘Egzorcizam’ teška, ali ističe da predstava otvara prostor za promišljanje što je potrebno za pročišćenje društava. Podsjetimo, Dalibor Matanić je paralelno s predstavom snimio i psihološki horor ‘Egzorcizam’. Popović Volarić otkrio nam je kakve uloge rado igra.
– Najzanimljivije su mi teme koje se bave odnosom muškarca i žene, ali ne na nekoj površnoj razini. Takvom temom se bavi i film Nevija Marasovića u kojem igram – naglasio je glumac. Janko je u srijedu bio na predstavljanju ovogodišnjeg Novaljskog trijatra, kazališnog festivala koji vodi Goran Grgić.
Janko Popović Volarić– Svoju jednu od prvih serija, ‘Sve će biti dobro’, radio sam s Grgićem. Nekoliko mjeseci smo bili duo, tako da smo se dobro upoznali. Na Novaljskom trijatru već sam nastupao nekoliko puta – ispričao je Janko, koji je 2013. godine na Novaljskom trijatru osvojio i nagradu Kata Novaljka. Kaže da mu se otok Pag jako sviđa.
– Imam i raznih biciklističkih avantura s Paga – rekao je glumac uz osmijeh. Zanimalo nas je kakvo mišljenje ima o Zrću.
Janko Popović Volarić– Tamo sam bio jednom i bilo mi je odvratno, ali onima kojima je tamo super, neka uživaju – kratko je komentirao. Janko kaže da još nema planova za godišnji odmor.
– Trenutno znam da za deset dana idem na turneju s Histrionima s predstavom ‘Igra u dvoje’ – objasnio je Popović Volarić za portal Scena.hr.
Inače, redateljica sjajne predstave ‘Igra u dvoje‘ je Saša Broz, a igraju Dora Fišter – Toš i Janko Popović Volarić. Producent je Zlatko Vitez, adaptaciju potpisuje Dora Delbianco. ‘Igra u dvoje‘ je humorna drama Tita Strozzija, napisana 1956. godine, u njegovoj najsnažnijoj književnoj, poslijeratnoj fazi. To je djelo hommage autorovoj posvećenosti i dubokoj strasti prema kazalištu kojem je kao glumac, pisac, redatelj, prevoditelj i pedagog posvetio cijeli svoj život. Ovu igru ljubavi, u koju je utkan vječni dvoboj muškarca i žene gdje je jedino pravilo da nema pravila i da su dopuštena sva raspoloživa oružja, autor je napisao za sebe i svoju životnu i scensku partnericu Elizu Gerner.

Foto: Scena.hr

comment closed