Linđo nagrađen dugotrajnim aplauzima i ovacijama publike
By redakcija On 21 kol., 2018 At 03:20 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Dubrovnik…

Adio Linđo, do dogodine!

LinđoNastupi Folklornog ansambla Linđo na Dubrovačkim ljetnim igrama tradicionalno su praćeni dugotrajnim aplauzima s ovacijama publike, a na taraci tvrđave Revelin i sinoć, 20. kolovoza na posljednjoj ovoljetnoj izvedbi, brojna je festivalska publika oduševljeno pratila cijeli program. Tako je bilo na svim festivalskim izvedbama Linđa koji je na 69. Igrama nastupio 17. srpnja te 4., 13. i 20. kolovoza pred ukupnim brojem od 1500 domaćih i inozemnih gledatelja.
LinđoZa ovogodišnje nastupe na Igrama, Linđo je pripremio novu koreografiju Podravske svate – jednu od najpopularnijih koreografija hrvatske tradicijske baštine, čiji je autor dr. Ivan Ivančan. Linđo je ovu točku koja plesom, pjesmom, svirkom i nošnjom prikazuje tri skice iz podravskog svatovskog običaja, pripremio pod vodstvom umjetničkog voditelja Lada Andrije Ivančana, a premijerno ju je izveo 17. srpnja na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama. U kući mladoženje završava svatovsko veselje. Dolaze maškare, pleše se s maramicama, razvijačima za tijesto. S Linđovim orkestrom radio je autor glazbe i aranžer Marijan Makar.
Uz ovu atraktivnu i zahtjevnu koreografiju, na programu su bile i popularne glazbene točke u izvedbi muške i ženske klape Folklornog ansambla Linđo te festivalskoj publici omiljene plesne točke poput neizostavne poskočice Linđo po kojoj je ansambl i dobio ime, zatim atraktivni Bunjevački i Prigorski plesovi, Vrličko kolo, Od Petarde do Ižipa te Tanac s otoka Suska.
Gledalište na taraci tvrđave Revelin bilo je puno što domaće što inozemne publike koja uvijek rado prati nastupe Folklornog ansambla Linđo na Igrama. I posljednji ovoljetni nastup ispraćen je s ovacijama i pozdravima Linđu, do dogodine.

Foto: Press

comment closed