fbpx

Policija: Thompson glasno pjevao Za dom spremni, protiv njega optužni prijedlog

Koncert u Kninu…

Informaciju o optužnom prijedlogu objavili su administratori na službenoj Facebook stranici pjevača

Marko Perković ThompsonVrhunac jučerašnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu bio je koncert ‘Pobjeda za heroje – Knin za vodotoranj’, a zvijezda koncerta bio je Marko Perković Thompson. No pjevača je nakon koncerta neugodno iznenadila policija koja mu je uručila obavijest. Administratori Thompsonove službene Facebook stranice objavili su optužni prijedlog u kojem piše:
– Dana 05.08.2016. g. u 23,45 sati u Kninu, na stadionu NK Dinara prilikom održavanja koncerta povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti isti je glasno pjevao ‘Za dom spremni’, čime je počinio prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv JRM-a’. Protiv njega se podiže optužni prijedlog  budući da je svojim ponašanjem ostvario obilježja navedenog prekršaja. Uz fotografiju na Thompsonovoj Facebook stranici objavljen je i status koji prenosimo u cijelosti.
Marko Perkovic Thompson– Odmah po silasku s bine nakon kninskog koncerta, kninska policija je na putu do bakstagea iz nepoznatih razloga presrela Thompsona u namjeri da ga privede na stranu, Thompsonovo osiguranje nije to dopustilo pa su policajci kasnije došli do bekstagea da bi Thompsonu uručili OBAVIJEST o prekršaju, jer je GLASNO pjevao “ZA DOM SPREMNI”. Cijeloj javnosti je jasno da je Thompson pjevao pjesmu “Bojna Čavoglave”, koja u svom dijelu ima stih ZA DOM SPREMNI i kako logika nalaže, GLASNO, jer koliko je nama poznato ne postoji tiho pjevanje, a isto tako znamo da ta pjesma nije zabranjena. Ista ta policija u svojoj se prekršajnoj OBAVIJESTI poziva na članak 5. Zakona o prekršajima protiv JRM-a., koji ni u jednom djelu ne govori o pjevanju ZA DOM SPREMNI. Očito nekima smeta i Oluja i veličanstvena proslava pobjedonosne Oluje u Kninu, a i ova večer u Kninu koja je posvećena gradu heroju, Vukovaru.

Foto: Marko Perković Thompson Facebook službena stranica