fbpx

Massimo na Sustipanu: Post festum koncertni program

Split…

MassimoKoncertom Massima Savića na Sustipanu u ponedjeljak 17. kolovoza s početkom u 21 sat završit će post festum koncertni program 66. Splitskog ljeta kojim se, po prvi put, festivalski program produžio i nakon službenog zatvaranja. Nastup glazbenika čija uspješna karijera traje više 35 godina, dobitnika deset Porina, odvija se u suradnji Splitskog ljeta i producentske tvrtka Music Time u sklopu ciklusa Split So(u)l.
“Glazba je titraj u zraku koji izaziva emocije” definicija je koju je sam Massimo kreirao i koju rado ponavlja u brojnim intervjuima, ističući da ga fascinira umjetnost uopće, ali glazba posebno, budući da je to umjetnost koju ne možeš vidjeti, niti dotaknuti, a opet ju čovjek osjeća i cijelog ga prožima i obuzima. Posebnost na hrvatskoj glazbenoj sceni je i njegov status glazbenika koji je nagrađen s čak 10 nagrada Porin u kategoriji “Najbolja muška vokalna izvedba”. No, ovaj vlasnik prepoznatljivog vokala je među kolegama, strukom i publikom poznat i kao vrhunski gitarista. Kroz svoju preko trideset i pet godina dugu karijeru, Massimo se regionalno istaknuo kao jedan od najjačih i najposebnijih muških vokala današnjice. To dokazuju  i brojne pozitivne kritike glazbenih znalaca kao i feedback publike. Njegove pjesme redovito tjednima ne silaze s vrhova top ljestvica, a njegovi albumi najprodavanija su izdanja. Za koncerte karizmatičnog glazbenika redovito se traži ulaznica više jer malo kome polazi za rukom dočarati čaroliju ljubavi kao Massimu. Rođeni Istranin, po dolasku u Zagreb početkom 80-ih godina osniva grupu Dorian Gray. Bend predvođen Massimom postao je popularan odmah po objavi prvog albumom „Sjaj u tami” 1983. godine. Četiri godine kasnije izdaje prvi solo album „Stranac u noći”, a slijede „Riječi čarobne” i još četiri albuma do 1995. kada Massimo na albumu „Benzina” izvodi istoimeni hit. Nakon 2003. uslijedili su albumi s pjesmama koje mu četiri godine za redom donose nagradu Porin. U rujnu 2008. album „Sunce se ponovo rađa” donosi novi studijski materijal te, na 20. dodjeli diskografske nagrade Porin u Rijeci, Massimo ponovo osvaja statuu za najbolju mušku vokalnu izvedbu i postaje glazbenik s najviše osvojenih Porina u toj kategoriji.
Na predstojećem jednoipolsatnom splitskom koncertu Massimo Savić predstavit će se brojnim hitovima iz svoje bogate karijere sa svojih 19 snimljenih nosača zvuka, od prvog, Sjaj u tami koji je grupa Dorian Gray snimila 1983. do posljednjeg albuma Sada, izdanog 2018.
U Split So(u)l ciklusu 66. Splitskog ljeta na Sustipanu izvedeni su koncerti Zorana Predina & Damir Kukuruzović (Django Group) sa specijalnim gostom Matijom Dedićem, Koncert Vlatka Stefanovskog, a večeras i sutra na programu su koncerti svjetske world-music senzacije Mostar Sevdah Reunion i Massimov. Ulaznice se mogu nabaviti online u prodajnom sustavu Eventim i pri samom ulazu na koncerte.

Foto: Press