Meri Cetinić: Djela Arsena Dedića će se zauvijek pamtiti
Piše: redakcija On 18 kol., 2015 At 05:46 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Veliki gubitak…

“Stvarao je cijeli život i jako mi je žao što smo ostali bez tako velikog genijalca”

Arsen Dedić, Meri CetinićSmrt Arsena Dedića rastužila je cijelu regiju, no mnogi su složni u tome kako tako veliki umjetnici žive vječno. Suradnje s Arsenom prisjetila se i Meri Cetinić, dugogodišnja prijateljica obitelji Dedić.

– Upoznali smo se sedamdesetih godina prošloga stoljeća kad sam bila vokalni solist grupe Delfini. Naš prvi susret bio je za jednu Novu godinu u Rovinju. Nakon toga on, Gabi i ja išli smo i na turneje tako da smo se tada često družili – kaže Meri. Dodaje kako joj je najupečatljiviji Arsenov hit ‘Stara pjesma’ i njeni stihovi; “Ti ljubi druge, ja ću tvoju sjenu, ti ljubi njega, a on drugu ženu”. Cetinić, koja je posljednjih godina nastupala s Gabi Novak, Terezom Kesovijom, i Radojkom Šverko na njihovim zajedničkim turnejama ‘Tri dive’ smatra kako je ta pjesma apsolutno remek djelo njegova bogatog opusa.

Arsen Dedić– Ta pjesma me strašno dirala. Kad god bi bili na nastupima stajala bih u čudu i pitala se kako je uspio smisliti te stihove. Bilo je to prije nego što su se on i Gabi vjenčali. Njihova ljubav bila je u začetku, a oni su mi do danas ostali najupečatljiviji par – ističe Meri, diva hrvatske pop i zabavne glazbe. Dodala je kako će ju uz Arsena uvijek vezati lijepe uspomene, a posebno joj je drago što je na jednom Splitskom festivalu otpjevala njegovu pjesmu ‘Vraćam se’.

– Bio je veliki umjetnik, pjesnik, kantautor i ostavio je puno djela iza sebe koja će se zauvijek pamtiti, a taj opus će netko teško nadmašiti. Stvarao je cijeli život i jako mi je žao što smo ostali bez tako velikog genijalca. Mojoj Gabi i Matiji i cijeloj obitelji izražavam sućut zbog gubitka našeg Arsena – tužna je Meri.

Piše: Eta Kočić
Foto: wikipedia.org

comment closed