Na Uskrs: Čudo u Fatimi
By redakcija On 17 tra., 2019 At 07:38 AM | Categorized As Film, Kultura | With 0 Comments

Na HRT…

Portugalski film Čudo u Fatimi (Jacinta)

Čudo u FatimiHrvatska radiotelevizija (HRT) na Uskrs, u nedjelju 21. travnja 2019. godine u terminu od 15.30 sati na Prvom programu (HRT-HTV1) prikazat će portugalski film Čudo u Fatimi (Jacinta).
Jacinta, koju tumači Matilde Serrao, jedna je od troje djece kojoj se 1917. godine ukazala Gospa u Cova da Iriji u portugalskoj Fatimi.
Gospu je vidjelo troje djece pastira, kojima se ukazala prvi put 13. svibnja 1917. obećavši im da će dolaziti svakog 13. dana u mjesecu tijekom sljedećih 5 mjeseci. I doista, tako je i bilo, sve do 13. listopada 1917. godine. Gospa je obećala djeci da će prilikom tog posljednjeg ukazanja napraviti čudo koje će uvjeriti sve ljude u istinitost njenog postojanja. Tada je 100,000 ljudi svjedočilo fenomenu nazvanom “Čudo sunca” – sunce se brzo kretalo nebom naglo mijenjajući smjerove, u nekoj vrsti “plesa”.
To su bili Lucia dos Santos (10 godina) i njeni rođaci – Jacinta (7 godina) i njen brat Francisco Marto (8 godina). Maleni Jacinta i Francisco umrli su za manje od zti godine od strašne epidemije španjolske gripe. Lucia dos Santos preminula 2005. godine s 97 godina, kao časna sestra u Portugalu. Jacinta i Francisco proglašeni su blaženicima Katoličke crkve, a proces beatifikacije započet je i za sestru Luciu, ubrzo nakon njene smrti.
Film je snimljen u povodu stote godišnjice ukazanja u Fatimi, a prati život najmlađe vidjelice – Jacinte Marto.

Čudo u Fatimi
Uloge: Matilde Serrao, Paula Lobo Antunes, Pedro Lamares
Scenarij: Manuel Arouca, Raquel Palermo
Režija: Jorge Paixao da Costa
Urednica: Branka Papić

Foto: Press

comment closed