fbpx

Opera Carmen osvaja Riječke ljetne noći!

Rijeka…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

CarmenU ponedjeljak, 13. srpnja 2015. godine u 21.30 sati na programu Riječke ljetne noći je operni projekt za komornu scenu Opernog studija ‘Drama u operi’ HNK Ivana pl. Zajca, popularna ‘Carmen‘ Georgesa Bizeta u glazbenoj režiji Filipa Faka, koreorežiji Selme Banich i dramaturgiji Marina Blaževića, s četvero solista i komornim orkestrom. Tako Carmen izlazi na otvoreno i bit će izvedena u malom amfiteataru iza Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišnog kampusa.
Sjajnim, mladim opernim solistima, Ivana Srbljan u ulozi Carmen, Anamarija Knego u ulozi Micaële te Dario Bercich koji tumači ulogu Escamilla, u ljetnoj se izvedbi ove hit predstave pridružuje Aljaž Farasin, koji je riječku publiku oduševio kao Alfredo u obnovljenoj ‘Traviati’, a sada se vraća u Rijeku kao dramatični Don José.
– Ogoljena od velikih scenografskih i kostimografskih rješenja, ovoj je ‘Carmen’ u prvom planu dramatičnost, a resi je jedino raskoš emocija i strasti – rekao je Filip Flak.
Scenu i svjetlo osmislio je Alan Vukelić, kostimi su izbor Manuele Paladin Šabanović, dok je koreografska suradnica Mila Čuljak.

Foto: Press

Priopćenje HNK Zajc 13. srpnja 2015. godine:

VEČERAŠNJA ‘CARMEN’ SELI U HNK IVANA PL. ZAJCA
Zbog vremenskih uvjeta i njima uzrokovanih tehničkih problema, večerašnja izvedba (15.7.) Bizetove “Carmen” za komornu scenu u okviru festivala Riječke ljetne noći, umjesto, kako je bilo najavljeno, u malom amfiteatru na Sveučilišnom kampusu, bit će izvedena u HNK Ivana pl. Zajca. Izvedba u zgradi Kazališta počinje u 21.30 sati.
Zahvaljujemo na razumijevanju.

HNK Zajc