Petra Cicvarić: Lijepo je kad priznanje dobiješ od svojih kolega
By Gordana Malašić Lazić On 28 stu., 2018 At 04:23 PM | Categorized As Intervju, Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Nagrada hrvatskog glumišta…

Talentirana i lijepa glumica dobila je Nagradu hrvatskog glumišta za uloge u predstavi ‘U potrazi za slovom R’

Petra Cicvarić

Petra Cicvarić– Ono što su već neki glumci spomenuli, a to je da je ovo definitivno bila jedna od boljih dodjela Nagrade hrvatskog glumišta. Svaka čast Paolu Tišljariću i cijeloj ekipi. Glazbeni dio dodjele bio je predivan, baš sam uživala. A mislim da je svima u pamćenju ostao govor Mustafe Nadarevića i Zrinke Cvitešić. Drago mi je da sam bila dio ovogodišnje dodjele – rekla je Petra Cicvarić za portal Scena.hr. Talentirana i lijepa glumica dobila je Nagradu hrvatskog glumišta za uloge Suzane i Dore u predstavi ‘U potrazi za slovom R‘ za najbolju žensku ulogu u kategoriji najboljih glumačkih ostvarenja u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade. Petra kaže da glumcima puno znači svaka lijepa riječ, svaka emocija probuđena u gledatelju, svaki aplauz, pa tako i nagrada.
– A još je slađe kad priznanje dobiješ od svojih kolega, glumaca i redatelja. Voljela bih da mogu reći da se nakon nagrade poveća broj poziva za rad, da se nude druge uloge i projekti… Ne znam, nisam sigurna da je tako, ali u svakom slučaju to je znak da smo nešto dobro napravili – naglasila je Petra. Glumica kazališta ‘Zorin dom’ u Karlovcu dodala je da nije razmišljala o nagradi kad je pisala tekst za predstavu.
Petra Cicvarić– Nisam razmišljala o nagradama i ovacijama. Ali naravno da mi je drago da su nagrade tu – zaključila je Petra te nastavlja:
– Predstavu smo radili u siječnju i veljači ove godine. Bilo je super jer smo odlična ekipa. U predstavi su još Sara Ipša, Filip Eldan i Vanja Gvozdić, a režirao ju je Peđa Gvozdić. Svi se znamo s Akademije, ali je ovo prvi put da smo radili zajedno. Atmosfera je bila super, zabavljali smo se i uživali u traženju najboljih rješenja. Pred kraj procesa, a desetak dana pred premijeru svi smo se razboljeli, ali smo i dalje radili, pod temperaturama, bez glasa, jedva smo čupali zadnje atome energije, ali uspjeli smo i vrijedilo je.
A kome je Petra Cicvarić posvetila nagradu…
– Cijeloj ekipi kazališta ‘Zorin dom’ te Peđi i Korani – rekla je Petra.

Foto: Scena.hr

comment closed