fbpx

Premijera: Pluća – Amar Bukvić i Jadranka Đokić

Koprodukcija…

Teatar Exit i gradskog kazališta Sisak

Pluća, Amar Bukvić, Jadranka ĐokicTeatar EXIT, u koprodukciji s Gradskim kazalištem Sisak, uskoro na kazališnu scenu donosi zanimljiv komad jednog od najznačajnijih britanskih pisaca današnjice, Duncana Macmillana, čiji tekstovi preispituju probleme roditeljstva, klimatskih promjena te iscrpljivanja resursa našeg planeta. Upravo o tome govori i drama Pluća koja će premijeru imati 21. studenog u Sisku i 26. studenog 2016. godine u Zagrebu.
U središtu pozornosti je mladi par koji interpretiraju Amar Bukvić i Jadranka Đokić. Režiju potpisuje Aida Bukvić.

O predstavi – Pluća:
Mladi, obrazovani i ekološki osvješteni.
Pluća, Amar Bukvić, Jadranka ĐokicRecikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.
Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osvješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On „predloži dijete“. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.
Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

PLUĆA
Tekst: Duncan Macmillan
Režija: Aida Bukvić
Igraju: Jadranka Đokić i Amar Bukvić
Koprodukcija Teatra EXIT i Gradskog kazališta Sisak
Premijera u Gradskom kazalištu Sisak – ponedjeljak 21.11. 2016. u 20h
Premijera u Teatru EXIT – subota 26.11. 2016. u 20h
REPRIZE: 1., 10. i 17. prosinca 2016. u 20h u Teatru EXIT
Ulaznice za reprizne izvedbe u prodaji su na www.ulaznice.hr i na blagajni Teatra EXIT

Foto: Press