fbpx

Premijera: Podešavanje prostora Mirjane Preis

Zagreb…

Podešavanje prostora plesnim dijalogom u ZPC-u

Podešavanje prostoraNa programu Zagrebačkog plesnog centra, u subotu 25. studenog 2017. godine s početkom u 20.00 sati, je predstava ‘Podešavanje prostora‘, nagrađivane autorice Mirjane Preis. Predstava je nastala kao plod uspješne suradnje Zagrebačkog plesnog centra (ZPC) i Studija za suvremeni ples (SSP).
Što je PROSTOR? Kako ga koristimo? Koja je razlika između privatnog i javnog prostora? Koliko ga proširujemo ili sužavamo? Kako ga istražujemo? Sputavaju li društvene norme prostor? Što predstavlja naše tijelo u prostoru? Kako pojedinac osvaja svoj prostor unutar zajednice?
Kroz odnos dvoje ljudi, muškarca i žene u surovoj svakodnevici, autorica istražuje ova pitanja koja nas često svjesno ili nesvjesno zaokupljaju. Tuge, strahovi, nerazumijevanje, ali i ljubav, sreća i sklad egzistiraju u prostoru kao kategoriji manifestacije života. Pritom su glazba, zvukovi i tišina podloga za ovu “igru” koju nam kroz ples i pokret približavaju odnosno podešavaju Ana Vnučec i Šimun Stankov.
Mirjana Preis bila je dugogodišnja članica Studija za suvremeni s kojim je nastupala u mnogobrojnim projektima u zemlji i inozemstvu. U svom dugogodišnjem radu ostvarila je niz zapaženih i nagrađivanih koreografija od kojih su mnoge, osim u zemlji, ostvarile i uspješna gostovanja u inozemstvu. Njena autorska predstava “Kaputt” nagrađena je Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju plesnu predstavu u 2004. godini. Autorica djeluje i kao plesni pedagog.

Pretpremijera predstave Podešavanje prostora na programu je 24. studenog u 20.00 sati, premijera 25. studenog u 20.00 sati, svoje ulaznice možete rezervirati na blagajna@zagrebackiplesnicentar.hr ili na broj telefona 01/6189-656.56.

Foto: Press