fbpx

Revijalno koncertno predstavljanje dobitnika Nagrade Status 2019.

Split…

StatusU organizaciji Hrvatske glazbene unije i HGU Podružnice 2 Split, u utorak 11. veljače 2020. godine, u nedavno otvorenom klubu Baraka, održat će se koncertno predstavljanje prošlogodišnjih dobitnika Nagrade Status. Od 20.00 sati moći ćete poslušati ponajbolje hrvatske instrumentaliste koji su se svojim radom, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u diskografskoj i koncertnoj 2019. godini. Njima će se pridružiti i članovi splitske podružnice HGU, talentirani glazbenici uglavnom mlađe generacije.
Ljubitelji instrumentalnog zvuka i vokalnih izvedbi moći će uživati u skoro dva sata različite glazbe – od jazza i fusiona, do autorskog i klasičnog rocka i funka. Ulaz je slobodan, uz najavu dolaska na mail hgu.split@hgu.hr.
Nagradu Status dodjeljuje Hrvatska glazbena unija već 24. godinu za redom, za iznimne glazbene izvedbe i postignuća u pop/rock, narodnoj, etno i jazz glazbi, a o dobitnicima – temeljem pristiglih prijava kolega, odlučuju članovi stručnih komisija koje čine poznati i priznati hrvatski glazbenici i producenti, a takvo priznanje struke posebna je čast svakom dobitniku.
I na kraju dodajmo informaciju da će se dodjela ovogodišnjeg Statusa 2020. održati 16. ožujka 2020. u Rijeci, ovogodišnjoj europskoj prijestolnici kulture, nakon nekoliko godina pauze od zadnje dodjele u tome gradu.

Filip Pavić Quartet:
– Filip Pavić – gitara, Hrvoje Kralj – kontrabas, Jaka Arh – saksofon i Borko Rupena – bubnjevi
Hot Club de Croatie:
– Marko First – violina, Mladen Kosovec – harmonika, Mate Matišić – gitara i Joseph Joe Kaplowitz – tuba
Marko Duvnjak’s Gang:
– Marko Duvnjak – bubnjevi, Neven Frangeš – klavijature i Zvonimir Bučević Buč – bas gitara
Marko Matijević Trio:
– Jan Ivelić – bubnjevi, Marko Matijević – gitara, vokal i Tomislav Pavela – bas gitara
Čuvari Svirala:
– Damir Rakić – gitara i vokal, Viktor Margan – bubnjevi i Vibor Čović – bas gitara

Foto: Press