fbpx

Rujana Jeger predstavila knjigu ‘Bez dlake na jeziku’

Rujana JegerU atriju Arheološkog muzeja sinoć je predstavljena nova knjiga poznate književnice i arheologinje Rujane Jeger naziva ‘Bez dlake na jeziku‘ u izdanju kuće Ljevak.
‘Bez dlake na jeziku’ duhovita je i provokativna knjiga o odnosu psa i čovjeka te problemima s kojima se oni međusobno suočavaju, obogaćena mnoštvom zabavnih i poučnih primjera iz autoričinog života s psima. Rujana doista govori «bez dlake na jeziku» – neke od tema nećete naći ni u standardnim priručnicima, a ako ih i nađete – budite sigurni da mnoge od savjeta i literarnih «sličica» nećete tako lako zaboraviti!
O knjizi su govorili urednik izdavačke kuće Ljevak Kristijan Vujičić, glavna urednica tportal.hr Alemka Lisinski, prof.dr.sc. Boris Pirkić, dok je Rujana osobno čitala odabrane dijelove iz knjige.

Rujana Jeger_1Rujana Jeger, rođena je kao Rujana Drakulić u Zagrebu, 1968. gdje je pohađala osnovnu i srednju školu. 1986. diplomirala je arheologiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Odrastavši u slobodoumnom, intelektualnom ozračju, već sa sedam godina znala je napamet gotovo čitavi repertoar Beatlesa, na pragu puberteta ‘otkidala’ na ‘Tommy’, a potom je sanjala o karijeri veterinarke, želeći se riješiti ljudi u korist životinja. Veterinarsku fazu zamijenila je maštarijama da postane glumica ili pjevačica. Uključila se u ZeKaeM izvodeći performanse u školi i zagrebačkim kultnim klubovima koji su je formirali – Jabuka, Gjuro i Lapidarij.
Kao dijete panično se bojala pasa. Nakon što je savladala taj strah, u njezin su život ušli što redom, a što čoporativno; Mark, Poli, Kiki, Charlie, Chili, Liza i Joy. Književne reference stekla je kao autorica romana Darkroom te triju zbirki kolumni: Posve osobno, Opsjednuta i Hod po rubu. Kada ne piše ili čita, trčkara s psima po parkovima i nasadima grada Zagreba. Živi sa suprugom koji je za sada uspješno sprječava u tome od kuće napravi zoološki vrt.