fbpx

Što mi je Beuys rekao dok sam mrtav ležao u njegovom naručju

Zagreb…

U sklopu ciklusa Alt – Knap gostovanje Borisa Kadina/Via Negativa ˝Što mi je Beuys rekao dok sam mrtav ležao u njegovom naručju

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Što mi je Beuys– Nakon uspješne prezentacije prvog projekta ‘Pod naponom’ Teatra Mašina igre, kojim je po prvi puta otvoren ciklus alternativnog kazališnog izričaja Alt- Knap: Kazalište za sva osjetila, u četvrtak 21. veljače u 20 sati, ugostit ćemo hrvatskog performera mlađe generacije Borisa Kadina s performansom ‘Što mi je Beuys rekao dok sam mrtav ležao u njegovom naručju‘ iz 2009. godine, nastao u produkciji kultnog slovenskog performing kolektiva Via Negativa, a u režiji intrigantnog Bojana Jablanovca – poručuju organizatori.
U četvrtak, 21. veljače 2019. godine s početkom u 20.00 sati, u sklopu ciklusa Alt – Knap, na programu je gostovanje Borisa Kadina/Via Negativa ‘Što mi je Beuys rekao dok sam mrtav ležao u njegovom naručju’.
Ovaj projekt u KNAP dolazi nakon zapažene prošlogodišnje izvedbe u Muzeju suvremene umjetnosti, MSUM u Ljubljani. Kroz performans ‘Što mi je Beuys rekao dok sam mrtav ležao u njegovom naručju’ autori Kadin i Jablanovec propituju što je to u esenciji vrhunska umjetnosti te odakle dolazi inovacija, i što je to što čini umjetnika dostojnog njegove teme.
Što mi je Beuys– Kako je ciklus Alt-KNAP: Kazalište za sva osjetila zamišljen kao izvedbeno diskurzivni ciklus, nakon svake izvedbe pozivamo svu zainteresiranu publiku da ostane na neformalnom druženju s autorima. Tako ćemo ovoga puta nakon performansa otvoriti razgovor s Borisom Kadinom o performerskoj sceni u Hrvatskoj, Sloveniji i Europi, iskustvu rada s Via Negativom te drugim performerskim mrežama i kolektivima – pozivaju iz KNAP-a.
KnapZa kraj ciklusa Alt- KNAP, 28. Veljače, možete uživati u multimedijalnoj izvedbi predstave ‘Ja sam Veronika’, nastaloj prema motivima hit romana autora Paola Coelha ‘Veronika je odlučila umrijeti’ u produkciji Kazališne organizacije Studio 9, a autorski je rad u izvedbi Karmen Sunčane Lovrić i Mladena Vujčića. Ova multimedijalna predstava za svoje ishodište postavlja pitanja koja su čovjeku inherentna od pamtivijeka u područjima intimnih kriza; Zašto živimo kad od začetka stajemo na put koji neminovno vodi ka smrti? Koji je smisao života i zašto uopće vrijedi živjeti?
Kroz atmosferičnu, napetu, emocijama nabijenu dramu s elementima komedije i apsurda, u skrivene kutke Veronikinog zatomljenog uma vodi vas autorski tim: uz autore i glumce Karmen Sunčanu Lovrić i Mladena Vujčića, kreator glazbe Gordan Tomić te dizajner rasvjete i projekcija Luka Matić. Dramaturgiju su-potpisuje Marija Antić, a kostime Koraljka Karabotić-Milovac.

Rezervacija karata na [email protected] ili 01/2303122.

Foto: Press