fbpx

Svečana 60. izvedba nagrađivane predstave Kako život

Vidra…

Predstava ‘Kako život’ Kazališta Moruzgva slavi jubilarnu izvedbu u zagrebačkoj Vidri!

Kako život

Kako životPredstava ‘Kako život‘ Kazališta Moruzgva 18. veljače 2018. godine u zagrebačkoj dvorani Vidra proslavit će 60. izvedbu. Predstava je nastala prema tekstu suvremene dramatičarke Nine Mitrović i u režiji Ivana Lea Leme. U glavnim su ulogama prvaci hrvatskog glumišta Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević te Ana Begić u alternaciji s Ecijom Ojdanić.
U svega godinu i pol dana predstava je oduševila publiku na brojnim gostovanjima Kako životdiljem Hrvatske te u Bosni i Hercegovini, ali i stručnu javnost. Vinko Kraljević i Ecija Ojdanić nagrađeni su kao najbolji glumci na Festivalu glumca 2017. godine, a Vinko Kraljević za ulogu Branka dobio je i nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta. Osim na Festivalu glumca, predstava je gostovala i na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, Festivalu neovisnih kazališta FEN u Opatiji, Međunarodnom teatarskom festivalu TKT u Tuzli te Bihaćkom ljetu.
Drama ‘Kako život’ u svojoj srži nosi pitanje: Kako živjeti život na pravi način? Mogu li se izbjeći žaljenja i jesu li strahovi ono što nama upravlja? To je priča o ljubavi i prijateljstvu, mladosti i starosti, životu i smrti. Priča o nama, kakvi jesmo i kakvi bismo mogli biti kad bismo se opustili i prihvatili život u svoj njegovoj nesavršenosti.

Kako život

Asistent redatelja je Robert Orhel, scenografkinja je Vesna Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, oblikovanje tona i glazbu potpisuje Willem Miličević, a oblikovanje svjetla Elvis Butković. Predstava je nastala zahvaljujući potpori Grada Zagreba, Ministarstva kulture te sponzora.
Ulaznice su u prodaji na blagajni kazališta Vidra (Draškovićeva 80) te online na www.ulaznice.hr.

Kako život, 18. veljače 2018. godine – 20:00 sati – Scena Vidra

Foto: Press