Tamara Džebić Šaljan: HRT je jedini medij koji na relevantan način prati kulturna zbivanja
By redakcija On 12 velj., 2018 At 02:07 PM | Categorized As Kazalište, Književnost, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Hrvatska radiotelevizija je, nažalost, ostala jedini medij koji na relevantan način prati kulturna zbivanja, kaže Tamara Džebić Šaljan

Tamara Džebić Šaljan– Radujem se novome poslu i jako sam zadovoljna s prvih nekoliko izdanja emisija. Ekipa je u režiji bila divna, a imala sam i veliku potporu urednice Zrinke Turalije Kurtak. Timski smo sve odradili, a reakcije gledatelja i kolega su sjajne – ističe Tamara Džebić Šaljan.
HRT-ova novinarka i urednica Tamara Džebić Šaljan nova je voditeljica Vijesti iz kulture koje se prikazuju na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) svake večeri nakon trećega Dnevnika.
Tamara Džebić Šaljan već je dvanaest godina na Hrvatskoj radioteleviziji te je, među ostalim, od 2013. do 2016. godine bila urednicom Redakcije za kulturu i znanost Hrvatske radiotelevizije, a sedam godina radila je i u Redakciji za kulturu i znanost Prvoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 1).
Tamara Džebić Šaljan– Tamo sam naučila sve o novinarstvu, radila sam kulturne priloge za informativne emisije, surađivala u nizu emisija iz kulture te ih su-uređivala, čak i vodila jutarnji program – kaže Tamara Džebić Šaljan.
HRT-ova emisija Vijesti iz kulture godinama je nezaobilazan izvor informiranja za sve one koje zanimaju kulturna zbivanja, a upravo Hrvatska radiotelevizija kao javni medijski servis kulturi posvećuje najviše medijskoga prostora. Ekipa se te HRT-ove emisije trudi, u suradnji s dopisništvima, svakodnevno dati relevantan i sveobuhvatan prikaz događanja u kulturi u cijeloj Republici Hrvatskoj, ali i problemski propitivati kulturne teme.
– Kultura nije dovoljno zastupljena u medijima ako uzmemo u obzir medije u cjelini u Republici Hrvatskoj. Hrvatska radiotelevizija je, nažalost, ostala jedini medij koji na relevantan način prati kulturna zbivanja – i informativno, na dnevnoj razini, i, analitički, te, naravno, dokumentarno – ističe nova voditeljica Vijesti iz kulture Tamara Džebić Šaljan.
Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) Vijesti iz kulture moguće je pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT

comment closed