fbpx

Marijan Gubina: Prema romanu 260 dana snima se film!

Ekskluzivno za Scenu…

Danas, uz izvrsnu predstavu koja nas sve potiče na razmišljanje, ostavljam si  prostor za maštanje kakav će biti igrani film koji planiram u 2017. godini, kazao je autor romana ‘260 dana’ za portal Scena.hr

Marijan Gubina

Marijan GubinaJučer je u HNK u Osijeku izvedena jubilarna pedeseta izvedba predstave ‘260 dana‘ redatelja Dražena Ferenčine. Drama je pisana po istinitom događaju tada desetogodišnjeg dječaka Marijana Gubine, koji je preživio mučenje i zarobljeništvo od 260 dana. Drama, u realizaciji HNK Osijek, osvojila je pet nagrada. Predstava nikoga nije ostavila ravnodušnim, a publika je glumce nagradila ovacijama. A zatim je održana proslava uz Marijan Gubinarezanje slavljeničke torte, a intendant Božidar Šnajder uručio je prigodne darove cijeloj ekipi. Marijan Gubina ističe da je izuzetno ponosan i sretan.
– Veliki rad i trud je iza nas. Danas, nakon što je prošlo skoro pet godina od početka projekta, a godinu i pol od praizvedbe predstave i sada kad smo obilježili i ovu  pedesetu jubilarnu izvedbu predstave ‘260 dana’ u produkciji Hrvatskog narodnog Marijan Gubinakazališta u Osijeku, svi opravdano slavimo, posebno zbog izvrsnog razvoja projekta i odličnog rezultata. Jako sam sretan i ponosan i hvala svima. Ustrajao sam u svojoj ideji da uprizorim kazališnu predstavu prema svom romanu i, na sreću svih nas, intendant HNK u Osijeku gospodin Božidar Šnajder prepoznao je ideju te stvorio predstavu zbog koje svi gledatelji danas suznih očiju ostaju bez daha. Danas, uz izvrsnu predstavu koja nas sve skupa potiče na razmišljanje, ostavljam si  prostor za maštanje kakav će biti i igrani film koji će biti  visoke produkcije i koji planiram u 2017. godini. Mogu vam samo reći da se za snimanje filma interesiraju mnoge produkcijske kuće te se nadam odličnoj realizaciji – ispričao je autor romana Gubina za portal Scena.hr.

Marijan Gubina

Foto: Scena.hr