fbpx

Ulaz besplatan: Splitski virtuozi u Mariji Bistrici

Splitski virtuozi u Mariji Bistrici 16. rujna 2021.

Splitski virtuozi na inicijativu Glazbeno-umjetničke udruge Artemis, Glazbene mladeži i Glazbenog odjela Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu udružili su se istaknuti profesionalni splitski glazbenici pod vodstvom violista i dirigenta Wladimira Kossjanenka i osnovali 2012.g. jedinstveni komorni orkestar u Splitu s kontinuiranom koncertnom djelatnošću u Hrvatskoj i inozemstvu.

virtuozi

Za profesionalnu razinu ansambla odgovorni su aktivni glazbenici s dugogodišnjim iskustvom na koncertnim pozornicama diljem svijeta, a ujedno i profesori Glazbenog odjela Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu. Predsjednik Republike dr. Josipović u znak podrške novom ansamblu preuzeo je pokroviteljstvo nad prvom glazbenom sezonom Splitskih virtuoza.

Splitski virtuozi

Splitski virtuozi gostovat će u Mariji Bistrici 16. rujna 2021. godine, a ulaz je besplatan.

Ansambl surađivao je sa zborom West Village Choral iz New Yorka te renomiranim solistima iz Hrvatske kao što su gitaristi: Zoran Dukić, Edin Karamazov; pijanisti: Vesna Podrug i Lovre Marušić, Grigory Gruzman i Alexander Vitlin (Njemačka), Nataša Veljković (Austrija); violinisti: Mai Suzuki (Japan), Fritz Gearhart (SAD), Dragan Radosavljević (Njemačka), Arman Mourzagaliev (Kazahstan); violončelistice Kim Cook (SAD), Felicitas i Pauline Stephan (Njemačka), Kajana Pačko i dr.

Splitski virtuozi kao jedini orkestar iz Hrvatske održali su tri koncerta na Međunarodnom festivalu „Celloherbst am Hellweg“ – „Jesen violončela u Hellwegu“ u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji (Njemačka), gdje su njihovi nastupi popraćeni velikim oduševljenjem publike, „standing ovations“ i sjajnim recenzijama u novinama.

Foto: Press – Splitski virtuozi