fbpx

Tri sestre Bobe Jelčića prema Čehovu

Zagreb…

Autorski projekt Bobe Jelčića prema Čehovu Tri sestre

Tri sestreNovi autorski projekt redatelja Bobe Jelčića Tri sestre kazališni je laboratorij koji istražuje mjesto nacionalnog kazališta u kontekstu 21. stoljeća. Osim izmicanja iz zadanih okvira, polazišna točka iz koje kreće redateljsko i glumačko istraživanje nije samo sudbina Čehovljevih junakinja i junaka, već i svih nas.
U proces nastajanja ovaj kazališni laboratorij želi uključiti i publiku koja zajedno s Tri sestreredateljem, glumcima i dramaturgom sudjeluje u stvaranju predstave. Na taj način publika će imati priliku sudjelovati u do sada ekskluzivnom i zatvorenom kazališnom procesu tražeći odgovore na brojna pitanja te preispitivanjem i brisanjem granica kazališne umjetnosti istraživati kontekst nacionalnog kazališta izmicanjem iz zadanih okvira kazališne kuće. Stoga se ovaj projekt seli u prostorije Ansambla Lado u Zagrebu a sva zainteresirana publika moći će prisustvovati Tri sestreprobi predstave i pridonijeti svojim razmišljanjima stvaranju iste. Probe su otvorene za sve zainteresirane građane: u ponedjeljak (13.svibnja) srijedu (15.svibnja) i petak (17.svibnja) u prostorijama Ansambla LADO od 15.30 sati.
Neka od pitanja koja redatelj i umjetnici predstave žele postaviti publici su:
Što danas znači kad netko neprestano priča da bi trebao raditi?
Što je danas život u provinciji?
Što je danas odlazak u grad?
Što je danas život bez mobitela?
Koliko su motivi Čehovljevih likova bliski čovjeku današnjice i vremenu u kojem živimo?
U ovom inovativnom projektu sudjeluju glumici Drame HNK u Zagrebu: Nina Violić, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Krešimir Mikić, Siniša Popović, Dušan Gojić i Ivan Colarić te mladi glumci s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu Ugo Korani, Iva Jerković i Marin Klišmanić.

Foto: Press – Mara Bratoš