Tri sestre Bobe Jelčića prema Čehovu
By redakcija On 10 svi., 2019 At 02:54 PM | Categorized As Kazalište, Kultura, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

Autorski projekt Bobe Jelčića prema Čehovu Tri sestre

Tri sestreNovi autorski projekt redatelja Bobe Jelčića Tri sestre kazališni je laboratorij koji istražuje mjesto nacionalnog kazališta u kontekstu 21. stoljeća. Osim izmicanja iz zadanih okvira, polazišna točka iz koje kreće redateljsko i glumačko istraživanje nije samo sudbina Čehovljevih junakinja i junaka, već i svih nas.
U proces nastajanja ovaj kazališni laboratorij želi uključiti i publiku koja zajedno s Tri sestreredateljem, glumcima i dramaturgom sudjeluje u stvaranju predstave. Na taj način publika će imati priliku sudjelovati u do sada ekskluzivnom i zatvorenom kazališnom procesu tražeći odgovore na brojna pitanja te preispitivanjem i brisanjem granica kazališne umjetnosti istraživati kontekst nacionalnog kazališta izmicanjem iz zadanih okvira kazališne kuće. Stoga se ovaj projekt seli u prostorije Ansambla Lado u Zagrebu a sva zainteresirana publika moći će prisustvovati Tri sestreprobi predstave i pridonijeti svojim razmišljanjima stvaranju iste. Probe su otvorene za sve zainteresirane građane: u ponedjeljak (13.svibnja) srijedu (15.svibnja) i petak (17.svibnja) u prostorijama Ansambla LADO od 15.30 sati.
Neka od pitanja koja redatelj i umjetnici predstave žele postaviti publici su:
Što danas znači kad netko neprestano priča da bi trebao raditi?
Što je danas život u provinciji?
Što je danas odlazak u grad?
Što je danas život bez mobitela?
Koliko su motivi Čehovljevih likova bliski čovjeku današnjice i vremenu u kojem živimo?
U ovom inovativnom projektu sudjeluju glumici Drame HNK u Zagrebu: Nina Violić, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Krešimir Mikić, Siniša Popović, Dušan Gojić i Ivan Colarić te mladi glumci s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu Ugo Korani, Iva Jerković i Marin Klišmanić.

Foto: Press – Mara Bratoš

comment closed