fbpx

Virtuoznost koja se ne propušta: Alexander Rudin

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Alexander RudinDanas 29. rujna, i u petak, 30. rujna 2016. godine s početkom u 19.30 sati u sklopu Plavog i Crvenog ciklusa Zagrebačke filharmonije gostuju veliki ruski umjetnici.
Jedan od najvećih dirigenata današnjice, maestro Dmitrij Kitajenko ponovno će preuzeti vodstvo orkestra i povesti orkestar i publiku na putovanje kroz neka od najistaknutijih djela i skladatelja u povijesti glazbe: Dmitrija Šostakoviča, Camillea Saint-Saënsa i Petra Iljiča Čajkovskog.
Na zagrebačkoj koncertnoj pozornici ponovno će mu se pridružiti glasoviti violončelist Alexander Rudin. Ovaj nagrađivani glazbenik, dirigent i violončelist, jednako je uspješan na oba polja. Na ovom koncertu predstavit će izvanredno violončelističko umijeće zbog kojeg slovi za jednog od najpopularnijeg glazbenika u Rusiji, ali i koje ga je proslavilo daleko izvan granica rodne Rusije.
Na programu su Šostakovičeva 1. simfonija, simfonijska pjesma Francesca iz Riminija Čajkovskoga, a solistički nastup Rudin će imati u izvedbi 1. koncerta za violončelo Camillea Saint Saensa.
U četvrtak i petak, Lisinski će biti obojan bojama Plavog i Crvenog ciklusa Zagrebačke filharmonije stoga dođite na ovaj dvodnevni ‘festival’ vrhunske glazbe u izvedbi svjetskih glazbenih imena.

Foto: Press