fbpx

The Voice druga emisija: Upoznajte kandidate!

Najljepši glas Hrvatske…

Samanta na sceni uvijek nosi prsten koji joj je darovala baka jer vjeruje da joj donosi sreću

The VoiceDruga emisija TV showa ‘The Voice‘ bila je puna emocija i dobrih glasova.
Mentorima Jacquesu Houdeku, Indiri Levak, Tonyju Cetinskom i Ivanu Dečaku  nije nimalo lako pri odabiru natjecatelja za svoje timove.
Najljepši glas HrvatskeSvaki mentor može imati 12 kandidata u timu, a svi natjecatelji koji su se plasirali u audicije showa izvrsni su pjevači i mentorima je prepoznati sitne razlike u kvaliteti sve teže. Uz to, borba za kreiranje što bolje ekipe se zaoštrava, a u drugoj emisiji moglo se vidjeti kakve sve maštovite taktike mentori imaju za privlačenje natjecatelja u svoj tim. Ivan je mamio zajedničkim izlascima, Jacques sjedenjem u mentorskom stolcu, Indira je nudila pomoć u biranju odjevnih predmeta, a Tony isticao svoje iskustvo na glazbenoj sceni.
Po troje mentora zainteresirali su Dario Došlić i Martina Milošević. Po dvoje ih se okrenulo na izvedbe Zdravke Damjanović, Samante Vrbljanac, Kristiana Ordulja i Ane Opačak. Audiciju su prošli i Ante Brzić i Maja Škiljević. Sari Barbarić i Dini Petriću okrenuli su se svi mentori. Jacques je u drugoj epizodi svojemu timu dodao dvoje natjecatelja i sada ih ukupno ima četvero. Indira ih je dobila još troje i trenutačno ima najbrojniji tim sa šest natjecatelja. Odmah za njom je Tony sa svojih pet kandidata nakon što je u ovoj emisiji odabrao dvoje. Ivan je, kao i u prošloj emisiji, osvojio dvoje natjecatelja i sada ih ima četvero.
Jacquesov tim: Mateo Pilat, Gordan Gregurović, Martina Milošević, Dino Petrić
Indirin tim: Bruna Oberan, Karlo Cvetković, Dora Vestić, Zdravka Damjanović, Samanta Vrbljanac, Ana Opačak.
Tonyjev tim: Božidarka Matija Čerina, Bojan Aleksovski, Kristian Ordulj, Maja Škiljević, Sara Barbarić.
Ivanov tim: Dino Purić, Valentina Trstenjak, Dario Došlić, Ante Brzić.

Upoznajte kandidate…

Dario DošlićDario Došlić (33) iz Zagreba kaže kako nas ljubav čini boljim ljudima. Podrijetlom je iz Baćindola pokraj Nove Gradiške. Po struci je inženjer poljoprivrede, no odlučio je promijeniti smjer, pa sada studira glumu, a pjevanjem se profesionalno bavi 10-ak godina. Do sada je nastupio u mnogim mjuziklima i glazbenim predstavama. Ovim showom ostvaruje svoju ambiciju iz djetinjstva kada je htio sudjelovati u Turbo Limač Showu, ali je zakasnio s prijavom. Voli glasove svih bel canto pjevača.

Zdravka DamjanovićZdravka Damjanović je 22-godišnja studentica dizajna u novim medijima koja živi u Supetru na Braču. Dolazi iz glazbeničke obitelji u kojoj je majka pjevačica u klapi, a otac i brat pijanisti. Donedavno je nastupala sa svojim akustičnim triom izvodeći rock i blues glazbu, a onda se odlučila za solističke vode. Obožava glazbu grupe ABBA, kao i onu Barbare Streisand, Shirley Bassey i Radojke Šverko.

Martina MiloševićMartina Milošević živi u Bartolovcu pokraj Varaždina i ima 27 godina. Hobi joj je pletenje pletenica. Cijeli se život bavi stolnim tenisom. Nekoć je bila kadetska reprezentativka, a danas trenira nove generacije. Uz to, završava studij psihologije. Na show se prijavila jer se želi početi baviti pjevanjem koje joj je najveća ljubav, a zanemarila ju je zbog sporta. Od djetinjstva sluša Ninu Badrić, a od stranih vokala voli Anastasiu, Beyoncé i Aliciu Keyes.

Sara BarbarićSara Barbarić na show se prijavila da razbije tremu. 19-godišnja Omišanka, studentica je na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu. Ljubav prema glazbi usadili su joj brat i sestra, no nikakvog izvođačkog iskustva zasad nema pa se, na nagovor prijatelja, prijavila na ovo natjecanje kako bi se riješila treme. Pjevački uzori su joj Christina Aguilera, Janis Joplin, Aretha Franklin, Tom Jones i rock glazba starijeg datuma.

Ante BrzićAnte Brzić smatra da je glazba najvažnija sporedna stvar u životu. 33-godišnji Ante dolazi iz Svetog Filipa i Jakova, a po zanimanju je skiper. Deset godina je bio drugi tenor u klapi Cantus koju je osnovao doajen klapske glazbe Ljubo Stipišić Delmata. S klapom je tri puta bio u finalu Festivala dalmatinskih klapa Omiš. Sada ima dva benda. S jednim izvodi soul, blues, jazz i funk obrade, a drugi je autorski blues bend. Obožava jazz glazbu, Beatlese i Queen.

Maja ŠkiljevićMaja Škiljević jedva je čekala da ovakav show dođe u Hrvatsku. 24-godišnja Zagrepčanka apsolventica je na studiju projektnog menadžmenta. Prije pet godina počela je pohađati satove solo pjevanja u jednoj suvremenoj glazbenoj školi. Dvije godine je bila članica Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić. Iako je prošla mnoge glazbene pravce, trenutačno se nalazi u soul glazbi, pa su joj tako uzori Aretha Franklin, Etta James, Ella Fitzgerald i Nina Simone.

Samanta VrbljanacSamanta Vrbljanac je naglasila kako joj je scena sve. Riječanka (41) s talijanskom adresom je osam godina nastupala kao profesionalna pjevačica na Kanarskim otocima, a prije toga je pjevački zanat tesala nastupajući po festivalima u okolici Rijeke. Na sceni uvijek nosi prsten koji joj je darovala njezina baka jer vjeruje da joj donosi sreću. Ovo natjecanje smatra svojim posljednjim vlakom i na njega namjerava uskočiti.

Dino PetrićDino Petrić kazao je kako je ‘The Voice’ lijepa prilika za pokazati ono što jesi.
20-godišnji Dino dolazi iz Selca na otoku Hvaru. Kada je bio dječak, požar je poharao imanje njegove obitelji, što im je ugrozilo egzistenciju. U tim trenucima Dino je izvor sreće i ispunjenosti pronašao u glazbi. Sav novac koji uštedi radeći u jednoj tvrtki ulaže u demo snimke svojih autorskih pjesama. Nastupao je kao član školskog zbora, a zatim i sa svojim pop bendom Step.

Kristian OrduljKristian Ordulj želi pokazati svoj talent. 20-godišnjak živi u Srinjinama pokraj Splita. Potječe iz glazbeničke obitelji, a sa svojim bendom Barbary svira na vjenčanjima i drugim proslavama. Snimio je i nekoliko autorskih pjesama. The Voice Najljepši glas Hrvatske vidi kao priliku da pokaže svoj talent. Njegovi glazbeni uzori su Tony Cetinski, Oliver Dragojević, Toše Proeski i Elvis Presley.

Ana OpačakSplićanka Ana Opačak (30) profesorica je engleskog i talijanskog jezika. Od ranog je djetinjstva zaljubljena u sve što ima veze s Francuskom. Uz francusku šansonu, voli i talijansku kanconu, no izvodi i razne druge žanrove. Nastupa sa svoja dva autorska benda – Lite Motive i 058. Nastupila je čak s Gibonnijem na njegovu koncertu u Parizu. Obožava Edith Piaf i Mireille Mathieu.

Foto: Dario Njavro za HRT