fbpx

U kazalištu o kazalištu: Zavirite iza kulisa kazališta Trešnja

Zagreb…

Osjetite čari i napore glumačkog poziva, zavirite iza kulisa te naučite više o kazališnoj umjetnosti – pozivaju iz kazališta Trešnja

Zavirite iza kulisa

zavirite iza kulisa– Jedinstvena prilika za posjetitelje Gradskog kazališta Trešnja: zavirite iza kulisa, obiđite sve dijelove kazališta, upoznajte proces stvaranja kazališne predstave, osjetite čari i napore glumačkog poziva te naučite više o kazališnoj umjetnosti – pozivaju iz kazališta Trešnja.
U kazalištu Trešnja učenici osnovnih škola, na inicijativu svojih učitelja, mogu sudjelovati u programu pod nazivom U kazalištu o kazalištu. Cilj ovog programa je na zanimljiv i pristupačan način upoznati učenike s prostorom kazališta i procesom stvaranja kazališne predstave. No, ovih zimskih praznika program će se po prvi puta održati za sve zainteresirane koji žele upoznati kazalište.
Zavirite iza kulisaTijekom obilaska kazališta posjetitelji će moći naučiti o procesu stvaranja predstava od nastajanja teksta, čitaćih proba, proba u prostoru, nastanka kostima i scenografije, oblikovanja rasvjete i tona, tehničke i generalne probe do pretpremijere i premijere.
– Uz stručno vodstvo imat će priliku obići razne dijelove kazališta Trešnja, koji inače nisu dostupni javnosti, te upoznati tehničku opremu uz koju se stvara kazališna iluzija. Posjetiteljima će biti na raspolaganju kazališni pojmovnik koji objašnjava sva kazališna zanimanja, kao i pojmove koji se u kazališnu koriste. Neki od posjetitelja imat će priliku osjetiti čari, ali i napore koje donosi posao glumaca – poručuju iz kazališta.
Jedinstveni termini ovog programa, održat će se za sve zainteresirane u kazalištu Trešnja 13. siječnja s početkom u 17.00 sati te 14. siječnja u 11.00 sati.
Ulaznica za ovaj jedinstveni program ‘Zavirite iza kulisa kazališta Trešnja’ je 30.00 kuna.

Foto: Press