fbpx

Željko Krušlin Kruška o nagradi Zvonimir Golob: Lijepo je dobiti ovakav vjetar u leđa

Zagreb…

Izuzetno sam počašćen da je ova nagrada pripala upravo meni, rekao je Željko Krušlin Kruška

Željko Krušlin Kruška– Već neko vrijeme moj tim i ja razgovaramo i radimo na okupljanju moje objavljene i neobjavljene poezije, kako bismo sve ukoričili. Vjerojatno je dobro vrijeme, jer je i prije finalizacije naše ideje stigla prva nagrada. Izuzetno sam počašćen da je ova nagrada pripala upravo meni. Lijepo je dobiti ovakav vjetar u leđa, tim više jer će ljudi koji mi pomažu na pripremi zbirke poezije odahnuti. Naime, nagovaranje da pristanem na projekt zvan “zbirka moje poezije” traje već godinu, dvije – istaknuo je Željko Krušlin Kruška.
Glazbenik sa stotinu talenata. Tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati Željko Krušlin Kruška, koji nas godinama nenametljivo oduševljava svojim pjesmama. Pored toga, njegov hobi, slikarstvo, rezultirao je izložbom u Zagrebu, a Željko je i pasionirani sportaš, prvenstveno tenisač.
U kreativnim pauzama tijekom promocije svog aktualnog albuma ‘Ljubav.com’ u izdanju Hit Recordsa, Željko Krušlin Kruška vrijedno radi na novim pjesmama, a razmišlja i o izdavanju sabranih djela svoje poezije.
Svemu tome, sada je dodao i književnu nagradu, odnosno onu za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu. Nagradu ‘Zvonimir Golob’ tradicionalno organizira Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.), a ove je godine na natječaj pristiglo 187 radova. Željkov uspjeh, sa pjesmom ‘Romanca’, tim je veći jer je ‘izboren’ u međunarodnoj konkurenciji radova pristiglih iz Hrvatske, BiH, Makedonije, Austrije, Kanade, Australije.
Željko Krušlin Kruška ovim se svrstao u društvo uglednih dosadašnjih dobitnika nagrade ‘Zvonimir Golob’, ‘Laska mi uopće biti uvršten u istu kategoriju s Enesom Kiševićem, Lukom Paljetkom, Mirom Gavranom, Zlatkom Tomičićem, Dragom Štambukom, Božicom Jelušić, Lidijom Bajuk, Alkom Vuicom, Stankom Gjurić, Željkom Krznarićem, Mire Gavrana i preostalom nekolicinom dosadašnjih dobitnika. To mi predstavlja i svojevrsnu bačenu rukavicu, da iz sebe izvučem ono još bolje. Kako je i sam Zvonimir Golob jednom rekao “Ja sam samo čovjek koji piše o onome što vidi i čuje…moje su pjesme moja duša’.’Svečano uručenje priznanja, koje se sastoji od „Velike zlatne plakete – Zvonimir Golob“, Željku Krušlinu Kruški, bit će 18. veljače u zagrebačkom Društvu hrvatskih književnika, u povodu rođenja velikog hrvatskog pjesnika Zvonimira Goloba.

Foto: Press – Biljana Gaurina