fbpx

Ana Laura Kapetanović zaštitno lice kolekcije SS/2014!

SS/2014…

Ana Laura KapetanovićDizajnerice Marina Jerant i Manuela Lovrenčić ponovno su udružile kreativne snage te na Schwarzkopf Cro A Porter pokazale novu kolekciju. Ana Laura Kapetanović je zaštitno lice ovosezonske kolekcije, a kolekcija je upotpunjena s atraktivnim torbama Borša by Mala Radnja Dizajna. Cijela priča ove kolekcije torbi prvenstveno je inspirirana čistim geometrijskim oblicima te je podijeljena u dva dijela. S jedne strane prevladavaju nježne pastelne boje puderastih tonova osnažene srebrnim dijelovima. Nasuprot je svevremenska indigo plava u kombinaciji s brončanom bojom, čiji spoj sam po sebi djeluje snažno i moćno. Svakako iz kolekcije izdvajamo torbu čiji je sastavni dio ogledalo, točnije lijepljeni komadići stakla koji su se koristili u svrhu da se dobije dojam glamuroznog stila.
Ana Laura KapetanovićRad dizajnerica Marine Jerant i Manuele Lovrenčić je na hrvatskoj sceni već poznat po svojoj koketnoj igri s fluidnim i gustim luksuznim tkaninama, spajanjem nečeg što se na prvu čini nespojivim. Povlačeći svoju inspiraciju iz nedavnih putovanja Azijom, uz inspiraciju moćne,futurističke, moderne arhitekture, dizajnerice nastavljaju svoju modnu interpretaciju koja se odlikuje jednostavnim formama, izostankom ukrasa i stvaranjem lijepih oblika u samim konstrukcijskim elementima. Kohezija moderne arhitekture i raznolikosti ženskih karakteristika vidljiva je u elementima fine srebrne eko kože koja simbolizira refleksiju stakla u modernoj arhitekturi, u kolekciji koja je zamišljena kroz ženske emocije koje se isprepliću s različitim tkaninama tvoreći tako razigranost i dinamiku u samim formama. Blaga asimetrija, provokativno i decentno u jednoj skladnoj simbiozi ulazi u duboku priču ženske intrige; zatvoren krug osjećaja, prevrtljivosti, misterioznosti, zavodljivosti, nježnosti…
Upravo zbog tih karakteristika kao zaštitno lice kampanje za nadolazeću sezonu odabrana je osječanka Ana Laura Kapetanović, Lanvinova muza i model koja je svoju karijeru izgradila snimajući modne editorijale diljem svijeta te je bila idealan izbor ovog modnog dvojca.
U stvaranju promotivne kampanje SS/2014  dizajnerice su ponovno okupile isti tim ljudi koji je bio dio i prošlogodišnjeg uspjeha. Kampanju je snimila poznata fotografkinja Joanna Paciorek. Za make up i frizuru pobrinuli su se Ivana Šabanović i Matej Tonković.

Foto: Joanna Paciorek