fbpx

Dreft Fashion Week: Kampanja Ivane Popović i Mladena Grubića

Ivana Popović kampanja

Zadnji dan Dreft Fashion Weeka, za sam kraj, u subotu, akademska kiparica, modna dizajnerica i umjetnica Ivana Popović zajedno s poznatim dizajnerom nakita Mladenom Grubićem na pisti priprema pravi umjetnički spektakl u njenom  stilu. Po prvi puta na pisti će se pojaviti 22 potpuno  nova lica, a među njima i Ivanina kćer Luna i kćer Suzy Josipović – Hannan.

Povodom revije, Ivana i Mladen snimili su foto i video kampanju koja znakovito povezuje njihovu reviju s humanitarnom akcijom udruge ‘Europa Donna’ u kojoj sudjeluju. Kampanju je snimio Robert Smith, poznati redatelj koji živi i radi u Londonu. Video dio kampanje Ivana, Mladen i Robert predstaviti će na samoj reviji.

Ivana Popović otkrila nam je što priprema za zadnji dan Dreft Fashion Weeka:

–  Cijela revija je jako mladenačka, u kvalitetnim materijalima poput svile, s kontrastima- ručno obojanom ili crnom svilom, posvećena je mladim djevojkama koje se moraju odlijepiti od Facebooka i ostalih modernih tehnologija, moraju  biti svoje, drugačije, nesputane,  neopterećene  glupostima i lažnim  vrijednostima, moraju putovati, upijati znanja, stjecati iskustva, to su moje žive promatračice, a svaka je drugačija, baš kao i moji promatrači – svaki je od njih 10.000 drugačiji, ne postoji isti –  kaže Ivana i nastavlja:

– Poanta je da ne budu ničiji klonovi, da ne liče jedna na drugu kao što u stvarnosti liče (mažu obrve, puče usne, ističu grudi…), poanta je da se istaknu, izdvoje znanjem, obrazovanjem, pameću, da zaista budu – samo svoje, u svakom smislu. U ovoj priči putuju svijetom vlakom za mlade Interrail, iz grada u grad… – objasnila je Ivana.

Ivana  nam  nije  htjela  otkriti ništa  više,  ali  zato  je  Mladen  Grubić  objasnio  svoju suradnju  s  ovom osebujnom umjetnicom i DFWZ-om.

DFWZ dizajneri i Golf

–  Ovosezonski  Dreft Fashion Week Zagreb pruža nam iznimno zadovoljstvo iz nekoliko razloga. Dizajnirao sam posebnu kolekciju nakita za ‘presvilene’ Ivanine  haljine gdje se na obostrano zadovoljstvo prepuštamo najvećem modnom događanju. Iznimno nam je drago što cijela priča ima i humanitarni karakter i što će prodaja naših radova pridonijeti humanitarnom projektu ‘Darujmo ružičasti  život’. Priča od svilenih  haljina do ogrlica od staklenih  perli  i mjedi  putuje poput satelita kroz snove. Kraj priča nema jer putovanje traje od emocija do strasti..,. a cjelokupni koncept ima poruku: kako bezbrižnost spava i živi san – istaknuo je Mladen.

Svojom revijom Ivana Popović  i Mladen Grubić pridružuju se humanitarnoj akciji ‘Darujmo ružičasti život’ dio koje je već Ivana bila sa svojom izložbom ‘Promatrači’ na koju se nadovezuje ova revija.

Pary

Ivana Popović poznata  je po svom angažmanu  u aktivnostima vezanim za borbu  protiv raka dojke, posebice zato što se i sama bori s ovom opakom bolesti.

U sklopu Dreft Fashion Weeka Ivana će posebno izrađenim ljetnim majicama i rokovnicima  za žene Moj planer by Ivana Popović, a koji će biti na prodaju na  DFWZ-u  na  humanitarnom  korneru  ‘Europe  Donne’ u Hypo centru, dati  svoj doprinos  projektu ‘Darujmo ružičasti život’ s ciljem kupnje linearnog akceleratora, a pridružio joj se i Mladen Grubić koji je svoje 22 ogrlice donirao ovoj hvalevrijednoj akciji, a čije će se ogrlice također moći odmah i kupiti.

EUROPA DONNA

Europa Donna je europska koalicija za borbu protiv raka dojke te neovisna i neprofitabilna organizacija čiji su članovi grupe i podružnice iz zemalja diljem cijele Europe. Europa Donna Hrvatska dio je navedene koalicije i time  krovna organizacija  u  Hrvatskoj, čiji  su  ciljevi:  promicanje  edukacije, rano  otkrivanje, optimalno liječenje, medicinska i  psihosocijalna rehabilitacija, palijativna skrb i  povećanje  sredstava  za istraživanje same bolesti.

Europa Donna je početkom 2013. godine pokrenula veliki i izuzetno vrijedan projekt ‘Darujmo ružičasti život’. Europa Donna u realizaciju ovog projekta krenula je u suradnji s Hrvatskim senološkim društvom – stručnim društvom Hrvatskog liječničkom zbora, a s ciljem kupnje linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju, aparata  za jednokratno zračenje. Ovim aparatom  uvelike bi se smanjilo emitiranje zračenja nad oboljelima i tok liječenja, ali olakšao bi se i sam oporavak oboljelih.

Projekt je započeo 21. veljače 2013. godine humanitarnom revijom u Mimari, a njegov završetak očekuje se krajem 2013. godine velikim humanitarnim koncertom na Trgu bana Josipa Jelačića.  Za kupnju aparata (prvi takav aparat  u Hrvatskoj) potrebno  je skupiti 700.000 eura,  a uz veliki broj akcija koje će se održavati tijekom 2013. godine, svi oni koji su voljni pomoći to mogu učiniti i telefonskim pozivom na broj 060 8100 i na taj način pomoći ovu hvalevrijednu akciju.