fbpx

Fooling Around: Blagdanska čarolija na terasi

Fooling Around: Adventski raj na terasi Esplanade

Oleander terasa hotela Esplanade ove zime postaje nezaobilazna adventska destinacija za sve ljubitelje vrhunske hrane i opuštajuće atmosfere.

Inspiriran elegancijom Orient Expressa, Fooling Around by Fuliranje donosi spoj tradicije i moderne kuhinje, okupljajući najbolje domaće chefove i restorane na jednom mjestu.

Fooling Around: Adventski raj na terasi Esplanade

Oleander terasa hotela Esplanade ove zime postaje nezaobilazna adventska destinacija za sve ljubitelje vrhunske hrane, opuštajuće atmosfere i blagdanskog duha. Fooling Around by Fuliranje vraća zlatno doba luksuza, inspiriran elegancijom Orient Expressa, te donosi spoj tradicije i moderne kuhinje, okupljajući najbolje domaće chefove i restorane na jednom mjestu. Ova unikatna adventska lokacija nudi nezaboravan doživljaj koji oduševljava sva čula.

Idem jesti na Fuliranje, a vi?Idem jesti na Fuliranje, a vi?

Kulinarska čarolija iz svih krajeva Hrvatske

Jelovnik na kućicama otkriva pravo blago domaće gastronomije, koje dolazi iz svih krajeva Hrvatske. Murterska Konoba Boba donosi ćufte u aromatičnoj marinari s kremastim krumpirom, dok se brački Lemongarden ističe svojim yakitorijem od kozica (13 eura) i dimljenim glaziranim kupusom (11 eura). Korčulanski LD Restaurant iznenađuje delikatnim gyozama s jadranskim kozicama i daikonom (15 eura), a San Rocco iz Istre nudi sočni svinjski flam s hrskavom koricom od pistacija (13 eura).

Za ljubitelje mesa, Meneghetti spaja istarsku baštinu i luksuz u jelima poput bakalara u hrskavom tijestu (11 eura) i Maiale Rustico sendviča od trgane svinjetine (13 eura). Svako jelo zrači blagdanskom toplinom, s bogatima okusima pažljivo odabranih sastojaka.

Zagreb u novom svjetlu

Lokacija u srcu Zagreba ne može proći bez svojih lokalnih favorita. Esplanada, pod vodstvom chefa Ane Grgić Tomić, donosi kreativna rješenja poput tortilje s buncekom i hrenom (9.50 eura) te neodoljivih štrukli (5.50 eura).

Noel nudi poseban ragu od jelena s tamnim pivom (15 eura) i puricu na naan kruhu s emulzijom od češnjaka (13 eura), dok Boogie Lab svojim lasagnama – od carbonare do jabuke – redefinira pojam “cosy hrane”. Lasagne carbonara i lasagne s ragujem (11 eura) te apple strudel lasagna (9 eura).

Mesni specijaliteti za prave znalce

Ljubitelji mesa uživat će u ponudi Mason Burgersa, čiji su burgeri s plavim sirom (12.80 eura) ili dimljenim junećim prsima (11.80 eura) pravi hit. Institut za kobasice Mate Jankovića ponovno donosi bogate kombinacije, poput frankfurterke s prženim lukom (6.80 eura) i debrecinke s bučinim sjemenkama (6.80 eura), savršeno prilagođene zimskom ugođaju.

Slatki završetak za pamćenje

Za kraj, ljubitelji slastica uživat će u raznovrsnim desertima. Panettone s kremom od vanilije iz Meneghettija (9 eura) i Noelove krafne s aromama poput pistacije i kardamoma (3.50 eura) oduševljavaju svakog sladokusca. Masonova riža na mlijeku u miso karameli (4.20 eura) ili Boogiejeva lasagna od jabuka (9 eura) savršeno zaokružuju blagdansko iskustvo.

Jedinstveno adventsko iskustvo

Fooling Around nije samo gastronomski događaj – to je mjesto gdje se susreću tradicija, inovacija i blagdanski duh. Uz očaravajuće okruženje Esplanade i raskošne okuse, svaki posjet postaje nezaboravno putovanje kroz najbolje što Hrvatska nudi.

Ovaj jedinstveni adventski događaj traje do 31. prosinca, stoga ne propustite priliku za nezaboravno iskustvo na Oleander terasi hotela Esplanade.

Foto: Press – Ana Paić i Sandro Sklepić