fbpx

Kolekcija vintage haljina by Najda Bauk!

Veliki povratak…

Najda BaukNajda Bauk predstavlja vintage haljine u modernoj temi. Ideju revitaliziranja kolekcije je osmislio kreativn tim ID STORE-a jer smatraju da je tržište zasićeno dizajnerima i brandovima koji se bave večernjim haljinama i da se više manje sve svodi na isti tip haljine. Zato se kreativni tim ID odlučio na pokušaj predstavljanja tržištu koncept vintage haljina koji je već dobro poznati trend!
U tom trenutku u sjećanje se vratila Najdina velika autorska revija u Dioklecijanovim podrumima koju su nosile apsolutno najveće zvijezde tadašnjeg modnog neba poput Ive Balaban, Iris Rajčić, Ane Gruice

Sve te crne haljine inspirirane Velikim Gatsbyjem i ludim dvadesetim i tridesetim godinama prošlog stoljeća, a opet jako u duhu devedesetih kad su nastale, činile su se kao dosanjani san. Odmah je, kažu, ‘pala’ odluka da se te haljine Najda Baukjednostavno moraju ponuditi tržištu!
Među raznim modelima našla se haljina imena ‘Marija Magdalena’ što već u samom nazivu sjećanje vodi u 1999. godinu kad je Doris Dragović nastupila i pobijedila na Dori upravo u toj haljini. U tom periodu Najda je bila art direktor cijelog ‘Maria Magdalena’ vizualnog identiteta!
Tadašnju kampanju Najdine kolekcije potpisuje Damir Hoyka dok nove fotografije potpisuje ID kreativni tim!

Foto: ID kreativni tim

Fotogalerija: [nggallery id=348]