fbpx

Pašta sa dagnjama

Pasta sa dagnjamaSastojci:
1 glavica luka
1 tikvica
1 paprika
Maslinovo ulje
Vrhnje za kuhanje
250g dagnja (očišćenih)
Peršin
2dcl bijelog vina
Sol, papar
Vegeta
Pašta

Priprema:
Na vruću tavu izliti malo maslinovog ulja, narezati luk te staviti da se izdinsta. Naizmjenićno dodavati tikvice, papriku (izrezane na male kockice), sitno sjeckani peršin, začine sol, papar, malo vegete te zaliti sa vinom. Pustiti da se povrće izdinsta i pretvori u umak te na to dodati dagnje (ledo zamrznute) i pustiti da prekipi par minuta!
U međuvremenu skuhati domaću ili kupovnu paštu i sve zajedno pomiješati. Kada smo sve ukomponirali dodati 2 dcl vrhnja za kuhanje i pustiti jos minutu da se poveže!
Jednostavno i brzo! Dobar tek!!!

Priprema i Foto: Snježana Županović