fbpx

Japanska bubnjarska atrakcija Za Ondekoza ponovo u Zagrebu

U Lisinskom…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Za OndekozaJapanski bubnjari Za Ondekoza nastupit će u srijedu, 28. rujna 2016. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje će izvesti svoj jedinstveni performance u kojemu objedinjuju posebnost bubnjanja na japanskim taiko bubnjevima s trčanjem i plesom. Za Ondekoza je jedinstvena grupa na svijetu, ne samo po specifičnosti taiko bubnjanja, već prvenstveno po životnoj filozofiji članova.
Grupu Za Ondekoza je 1969. osnovao Tagayasu Den na japanskom otoku Sado, i njeni su članovi od početaka živjeli i trenirali zajedno, te stvorili revolucionaran i jedinstven show u svijetu, koristeći kao osnovu taiko bubnjeve. Revolucionaran po povezivanju tri aktivnosti – trčanja, bubnjanja i plesa, u tzv. maraton performansima.
Svjetski debi, grupa je održala 1975., kad su se članovi, nakon trčanja Bostonskog maratona, popeli na pozornicu i Za Ondekozanevjerojatnom energijom zasvirali bunjeve. Takvi performansi su rodili ideju o maraton turnejama. Prva je započela 1990., a završila je nakon tri godine sa 355 (!) održanih predstava i 14910 pretrčanih kilometara. Prva maraton turneja po rodnom Japanu započela je 2001., u spomen na preminulog osnivača Tagayasu Dena. Njegovi učenici i sljedbenici pretrčali su 600 kilometara od otoka Sado do planine Fuji, na čije se obronke preselilo sjedište grupe.
Za Ondekoza bubnjari kontinuirano postižu, a njihov put traje i danas kada trče i bubnjaju po čitavom svijetu. Ulaznice po cijeni od 160 kn, 180 kn, 200 kn, 220 kn se mogu kupiti online na www.lisinski.hr i od 29. kolovoza 2016. na blagajni Lisinskog.

Foto: Press